Drie tips om vandaag geld te besparen

Drie tips om vandaag nog geld te besparen

Zie je het even niet meer zitten? Vliegt het geld aan alle kanten uit jouw zakken? Is het net alsof er een gat in jouw betaalrekening is ontstaan? Dan is het de hoogste tijd om orde op zaken te stellen. Door kritisch naar jouw uitgaven te kijken, kun je op korte termijn al het nodige geld besparen.

Wil je graag vandaag nog starten met het besparen van geld? Dan is er eigenlijk maar één advies: volg onderstaande drie tips op. Met deze tips kun je binnen no time het nodige geld besparen.

Tip 1: loop je verzekeringen na

Start vanavond nog met autoverzekeringen vergelijken. Door deze verzekeringen met elkaar te vergelijken, krijg je mogelijk direct beeld van een besparing die je door kunt voeren. Dit geldt niet alleen voor jouw autoverzekering, maar ook voor bijvoorbeeld de inboedelverzekering, de opslagverzekering en de zorgverzekering.

Tip 2: zeg abonnementen op

Heb je een abonnement op een krant? Heb je een abonnement op meerdere tijdschriften? Of heb je een abonnement voor bijvoorbeeld Spotify of Netflix? Van de meeste van dergelijke abonnementen kun je vast wel afscheid nemen. Het is mogelijk aan het begin even ‘vervelend’, maar op deze manier kun je wel veel geld besparen. 

Stel nou dat je per abonnement 5 euro per maand weet te besparen. Indien je zes abonnementen had lopen, is dit al snel een besparing van 30 euro per maand. Over het gehele jaar genomen is dit 360 euro; dat is toch mooi meegenomen.

Tip 3: zet jouw uitgaven op een rijtje

Geef je op dit moment veel geld uit? De ervaring leert dat veel mensen niet eens weten waar ze hun geld exact aan uitgeven. Het is dan ook aan te raden om vanavond nog een compleet overzicht van al jouw uitgaven te maken. Je ziet dan direct wáár je het meeste geld aan uitgeeft.
Is dit aan de Univé autoverzekering? Is dit aan impulsieve aankopen? Of is dit aan kleding? Indien je dit duidelijk in beeld voor jezelf gebracht hebt, kun je hier direct naar gaan handelen. Durf daarbij wel beslissingen te nemen; alleen door in actie te komen, kun je geld besparen!

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties