canggu

Canggu Bali

Aan de zuidwest kust van Bali tref je de steeds populairder wordende badplaats Canggu aan. In het zuiden grenst deze plaats aan Seminyak en weer daaronder is de meest bekende locatie van het eiland Kuta te vinden. Richting het noorden kom je bij de kustplaats Tanah Lot. Canggu Bali is voornamelijk de laatste jaren erg hard gegroeid.

Er komen steeds meer hotels, villa’s, appartementen en allerlei voorzieningen voor toeristen. Toch heeft deze bestemming op het moment nog de rust weten te behouden en is het er nog niet zo druk als in Kuta of Seminyak. Canggu heeft een aantal prachtige stranden en uitstekende plekken om te surfen. De combinatie van de relaxte sfeer, de mooie stranden en de ideale surf plekken zorgen ervoor dat dit een geschikte bestemming is voor surfers. Hieronder lees je meer informatie over Canggu.

Hele relaxte plek. Voornamelijk voor surfers is Canggu Bali een leuke bestemming om te verblijven met Old Mans als leukste plek voor een drankje!

Bali Canggu vakantie boeken doe je hier!

Direct de Canggu vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Wat te doen in Canggu

Ga je op vakantie naar Bali? Dan raden we je aan om een aantal nachten door te brengen in Canggu. Indien je een echte surfer bent dan zal je je er langer vermaken, maar aan een aantal dagen heb je voldoende om alle hoogtepunten van Canggu te zien. Hieronder sommen we de hoogtepunten op en vertellen we er meer over.

Stranden & Surfen

Batu Bolong beach Canggu

Bali Canggu zelf is in feite een uitgerekt stuk van acht kilometer langs de kust. In deze badplaats tref je dan ook verschillende stranden aan. Een groot voordeel aan de stranden in Canggu is dat je er van alle faciliteiten voor toeristen bent voorzien, maar het is er niet zo druk als de stranden bij Kuta. De meeste stranden hier zijn niet wit gekleurd, maar hebben een donkere kleur doordat de stranden bestaan uit lavazand.

De meest bekende stranden zijn Batu Bolong Beach en Echo Beach. Beide stranden zijn erg geschikt voor surfers en wordt regelmatig ook aangeduid met Canggu Beach. Wanneer de zon in de ochtend opkomt dan is het al erg druk op Batu Bolong Beach. Voor een paar euro kun je hier ook al een surfplank komen huren om een uur te kunnen surfen. Beide stranden hebben het voordeel dat er strandtenten aanwezig zijn, zodat je na het surfen nog lekker kunt blijven hangen voor een drankje.

Surfen Canggu

Ook als je niet van plan bent om te gaan surfen dan kun je uitstekend terecht bij een van deze stranden. Ze zijn erg geschikt voor toeristen en heerlijk om een dagje te kunnen zonnen. Alle faciliteiten, zoals strandbedden en parasols zijn er te huren. Andere stranden in Canggu die je kunt bezoeken zijn Nelayan Beach, Selasih Beach, Mengening Beach of Pererenan Beach.

Surfen Canggu
Old Mans Canggu
Canggu lawn

Eten & uitgaan

Hetgeen wat veel mensen verbaast over Canggu is het heerlijke eten. Deze bestemming beschikt over vele hippe eettentjes. De meest bekende straat is Jalan Batu Bolong. Deze straat loopt richting het Batu Bolong Beach en eindigt bij de bekende spot Old Man’s. Old Man’s is een grote strandbar waar je overdag een drankje kunt doen en een hapje kunt eten. Ook is Old Man’s een geschikte plek om te gaan stappen. Twee keer in de week wordt er een feestavond gehouden en het is er op deze avonden erg druk. De drukte bestaat voornamelijk uit toeristen, maar je komt er ook wel locals tegen.

Eten en drinken in Canggu

Aan de rest van de straat van Jalan Batu Bolong zal je niks tekort komen op het gebied van heerlijk eten. Deze straat wordt ook wel ‘hipster street’ genoemd en enkele bekende restaurants aan deze straat zijn Avocado, Crate, Canteen of Monsieur Spoon. Van oorsprong is Canggu ook een vissersplaats. Er zijn daarom verschillende plekken en restaurants waar je vandaag de dag nog kunt genieten van heerlijk visgerechten.

Ben je op zoek naar een gezellige bar waar je in de avond terecht kunt? Dan kun je een bezoek brengen aan de bar Deus Ex Machina. Dit is een van de meest populaire spots in Canggu en een ontzettend gezellige bar om in de avond uit te gaan. Tot slot is Pretty Poison een erg gave plek om uit te gaan in Canggu. Een heerlijke sfeer. In het midden van de uitgaansplek is een skate plek in de grond waar regelmatig shows worden gehouden.

Touren door de omgeving

Canggu bestaat niet uit één centrum waar je verblijft. Het bestaat in feite uit een gebied van acht kilometer met verschillende dorpjes bij elkaar. Tussen deze dorpjes zie je overal prachtige rijstvelden en mooie gebieden. Ook is het gebied (nog) niet zo druk als andere badplaatsen op Bali. Daarom is het ideaal om hier lekker met de scooter zelf rond te touren. Een scooter huur je al voor een paar euro per dag en de benzine is stukken goedkoper dan in Nederland. Op de scooter kun je ook naar andere bestemmingen toe rijden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van verschillende bestemmingen op Bali waar je heen kunt:
 BestemmingReistijd
 Tanah Lot 23 min.
 Seminyak33 min.
 Kuta 44 min.
 Ubud 1 uur
 Uluwatu 57 min.
 Sanur 1 uur
 Lovina 2 uur en 13 min.

Overige activiteiten

Tijdens je vakantie in Canggu Bali kun je nog meer activiteiten ondernemen. Onderstaand sommen we deze op:

  • Bezoek een spa. Er zijn veel spa’s in Canggu te vinden waar je helemaal tot rust kunt komen.
  • Yoga & Pilates. Er zijn verschillende plekken in Canggu waar je Yoga en/of Pilates kunt doen. Enkele locaties zijn The Practice Bali of the Canggu Studio.
  • Canggu Lawn is de ideale plek om te genieten van een Bali Sunset. Dit is een grasveld dat vlak naast de populaire bar Old Man’s is te vinden. Op het grasveld liggen verscheidene zitzakken waar je onderuitgezakt van de zonsondergang kunt genieten.
  • Excursies en tours. Omdat deze badplaats ook steeds toeristischer aan het worden is kom je er ook steeds meer reisbureautjes tegen die allerlei excursies en tours aanbieden. Erg leuk om met een van deze tours mee te gaan.
0 0 stemmen
Geef beoordeling