Sanur

Sanur Bali

Sanur is een plaats op Bali dat aan de zuidoost kust is te vinden. Deze bestemming is de eerste plek op Bali die in het verleden toerisme ontving en er zijn dan ook veel geschikte accommodaties te vinden. Toch is het lang niet de meest bekende locatie voor toeristen. De laatste jaren is het toerisme er opgekomen door de komst van meerdere hotels. Sanur Bali is voornamelijk gericht op vakanties voor gezinnen en voor stelletjes. Het echte uitgaansleven vind je namelijk in Kuta, voor de mooiste surfplekken ga je naar Uluwatu en voor de mooiste rijstvelden en cultuur verblijf je in Ubud. Toch is Sanur heerlijk om een aantal dagen te verblijven indien je even lekker bij wilt komen op een meer chique plek op Bali. Op deze pagina lees je alles wat er op deze bestemming te doen is.

Sanur is een leuke plek in het zuidoosten van Bali met mooie hotels.

Sanur Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Sanur vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Wat te doen in Sanur?

Onderstaand sommen we de activiteiten in deze bestemming op:

Bezienswaardigheden Sanur Bali

Sanur Bali is niet groot en daarom heeft het de bescheidenheid nog weten te bewaren. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken:

 • Pura Desa. Dit is een eeuwenoude dorpstempel die al gebouwd werd in 1020. De tempel is gebouwd om de god Brahma eer aan te doen. Deze tempel is erg mooi gebouwd en is ondertussen ook gerestaureerd. Bij aankomst zie je de mooie poorten van de tempel. Pura Desa is bekend omdat deze spirituele krachten schijnt te hebben.
 • Pura Blanjong. Pura Blanjong is ook een tempel in Sanur die het bezoeken waard is. In de tempel is een pilaar te vinden waar het verhaal op staat van de Javaanse koning die in de tiende eeuw richting Bali is gekomen. Destijds heeft hij de eerste regering op Bali gevormd.
 • Pura Patal. Dit is een tempel die maar door weinig toeristen wordt bezocht en het daarom bijzonder maakt. De tempel is aan het strand te vinden en ligt een beetje verscholen.

Het strand

Het strand van Sanur

Voor veel mensen is het strand de voornaamste reden om een vakantie Sanur te boeken. Er is een mooi wit strand te vinden dat erg geschikt is voor gezinnen om te verblijven. Het strand loopt namelijk langzaam af in het water en daardoor is de zee hier dus kindvriendelijk. Het strand in Sanur ligt gelukkig niet zo vol met toeristen als het strand in Kuta en daarom kun je er lekker op je gemakje ontspannen. Ook handig is het dat er aan het strand alle benodigde faciliteiten zijn te vinden, zoals restaurants en leuke winkeltjes.

In Sanur zijn er aan het strand ook verschillende activiteiten te doen. Ten eerste kun je er snorkels huren en genieten van het koraal onder water. Verder kun je er parasailen of mee op de glasbodemboot. De glasbodemboot is een geschikt alternatief om de onderwaterwereld te bekijken indien je zelf liever niet nat wordt.

Hetgeen wat het strand hier bijzonder maakt is dat er een pad tussen het strand en de hotels en restaurants loopt. De terrasjes van de restaurants zijn daarom ook half op het strand te vinden. Sanur Bali is daarmee een van de weinige plekken waar je direct op het strand kunt blijven eten.

Aan Sanur beach vind je ook de haven waar dagelijks boten vertrekken naar andere plekken. Wil je een bezoek brengen aan een van de eilanden Nusa Penida of Nusa Lembongan? Iedere dag gaan er meerdere boten in de ochtend naar deze eilanden toe. Je kunt hier gewoon zelfstandig heen en ter plekke een ticket kopen.

Bali Orchid Garden

In de buurt van Sanur is de bekende Bali Orchid Garden te vinden. Deze tuin bestaat uit een hectare aan aangelegde tropische tuinen. In de tuinen zijn exclusieve orchideeën te vinden die er het gehele jaar bloeien. Naast de orchideeën zijn er nog veel meer planten en bloemen te bewonderen. Je komt er o.a. vleesetende nepenthes, bromelia’s en prachtig gekleurde heliconia’s tegen. Het is er zelfs mogelijk om een plant voor thuis uit te kiezen of andere sieraden te kopen.

 Restaurants in Sanur

Zoals we hiervoor al aangaven is Sanur erg geschikt, omdat het er mogelijk is om te blijven eten aan het strand Sanur beach. Daarnaast zijn er nog veel meer geschikte restaurants te vinden. We hebben hieronder een lijstje gemaakt met de populaire restaurants.

 • Kaya Manis
 • Juicy and Crispy
 • Warung Sanur Segar
 • Dusk Blue restaurant
 • Warung Babi Guling
 • Warung Little Bird
 • Warung Kecil
 • Casablanca Dine Drink Dance

Een kookcursus

Nadat je bij een van de bovenstaande restaurants bent wezen eten dan wil je het liefst niet meer anders. Ook wanneer je weer naar huis gaat dan zou je nog graag willen blijven genieten van het overheerlijke eten. Dat kan door zelf een kookcursus te nemen. Sanur is een erg geschikte plek om een kookcursus te ondernemen. Tijdens een cursus wordt je meegenomen naar een lokale markt om de ingrediënten uit te kiezen. Nadat alle ingrediënten zijn ingekocht dan is het tijd om zelf te gaan koken. Eenmaal thuis kun je deze heerlijke gerechten nog gewoon klaarmaken.

Winkelen

Sanur is ook erg geschikt om te winkelen. Door de hele plaats heen kom je wel winkeltjes tegen waar je leuke artikelen kunt kopen.

 • Voor groenten, fruit en ander eten kun je terecht bij de Sindhu Market. Een grote markt die erg leuk is om te bezoeken. Naast eten kom je er ook souvenirs en kleding tegen.
 • Nog een leuke plek is Rumah Fair Trade. Bij Rumah Fair Trade vind je veel spullen die overal uit Indonesië komen. Voorbeelden van spullen die je er aantreft zijn oliën, beeldjes, schalen, tassen en meer.
 • Bij Nogo Bali Ikat Center kom je allerlei handgeweven artikelen tegen, juwelen en antiek. Ook leuk dus om eens een bezoekje aan te brengen.
 • Om even de normale boodschappen te doen kun je een bezoek brengen aan de Hardy’s Supermarket. Bij deze supermarkt is vrijwel alles te vinden wat je nodig hebt. Erg handig om aan het begin van je vakantie de boodschappen te doen indien je in een villa verblijft.

Andere locaties op Bali bezoeken

Een vakantie Sanur

Bali Sanur heeft een erg geschikte ligging om vanaf hier gemakkelijk andere plekken te bezoeken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende populaire bestemmingen waar je een bezoek aan kunt brengen met de reistijden. Let er op dat het verkeer een chaos kan zijn op Bali en dat de tijden daarom kunnen afwijken.

 BestemmingenReistijden
 Kuta 27 min.
 Seminyak 34 min.
 Canggu 52 min.
 Nusa Dua 40 min.
 Uluwatu 57 min.
 Jimbaran 39 min.
 Ubud 48 min.
0 0 stemmen
Geef beoordeling