Natuur op Bali

Het eiland Bali is te vinden in Indonesië en volgens velen beschikt Indonesië over de beste natuur van de hele wereld. Dat komt door het gunstige klimaat dat het land kent. Het is er tropisch warm en zes maanden per jaar is er het regenseizoen aan de gang. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de natuur maar al te graag wil groeien. Op Bali vind je prachtige landschappen en tijdens een vakantie naar dit eiland kun jij daarom genieten van natuur zoals we die in Nederland niet kennen.
Op deze pagina lees je meer over de beste locaties waar je de mooiste natuur tegenkomt. Wij vertellen hier over de natuur, maar wanneer je op zoek bent naar een overnachting op de mooiste natuurlijke locatie op Bali kijk je hier.

Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de vakantie voor jou boeken:

TUI
Corendon
VakantieDiscounter
Neckermann

Rondreizen boeken Indonesië/Bali:

Bali groepsreizen, singlereizen en meer met Fox reizen
Reizen Indonesië op maat met 333 Travel
Individuele rondreizen met Van Verre
Groepsreizen Indonesië/Bali met Djoser

Voordelig vliegen naar Bali:

WTC
SkyScanner
Vliegwinkel
VliegTickets

De prachtige landschappen en de mooie natuur

Het zuiden van het eiland is het meest toeristisch en hier kom je dan ook minder natuur tegen. In het zuiden vind je de bestemmingen Kuta, Seminyak, Canggu en Sanur. Rond het gebied van deze bestemming kun je wel verblijven, maar zit je niet omgeven met mooie natuur. Voor een geschikte verblijfsplek kun je verder richting het noorden verblijven in Ubud. Ubud is de laatste jaren wel erg toeristisch geworden, maar je komt er nog wel veel plekken tegen waar je midden in de rijstvelden kunt blijven overnachten. Hieronder benoemen we de rest van alle bestemmingen op Bali die wij graag aanraden om te bezoeken voor de mooie natuur.

Kintamani

Naar onze mening de mooiste natuur van het hele eiland! In Kintamani tref je een heel bijzonder natuurgebied aan. Dit gebied bestaat namelijk uit een vulkanische krater van maar liefst bij 30.000 jaar oud. Binnen in deze vulkaankrater is in de jaren weer een nieuwe vulkaan ontstaan. Deze vulkaan wordt de Batur genoemd. Voor de sportievelingen is het een optie om met een tour deze vulkaan ’s nachts te gaan beklimmen, zodat je voor zonsopgang boven bent en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Naast de vulkaan is er ook een prachtig meer te vinden. Het is erg leuk om in deze omgeving rond te toeren en te genieten van de prachtige uitzichten.

Bedegul

Nog een prachtig natuurgebied is Bedegul. Dit gebied bestaat uit drie meren. Je kunt alle meren bezoeken. De routes die je aflegt om van meer naar meer te komen is al een ervaring op zich, want ondertussen kun je genieten van de prachtige uitzichten en landschappen.

West Bali National Park

In het National Park in het noordwesten van het eiland kom je bijzondere landschappen, dieren en stranden tegen. Dit natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 190 vierkante kilometer. Je treft er het regenwoud aan, meer dan 150 verschillende vogelsoorten en andere dieren, zoals zwijnen, een tijgerkat en meer. Het is alleen mogelijk om het park te bezoeken wanneer je een gids huurt. Deze is ter plekke te regelen.

De prachtige rijstvelden

Voor velen zijn de rijstvelden het meest bijzonder om te zien. Op Bali zijn er verschillende plekken waar je prachtige rijstvelden tegenkomt. De meest bekende zijn de Tagalalang ricefields. Deze zijn in de buurt van Ubud te vinden. Vanaf het centrum van Ubud zit je ongeveer 10 minuten in de taxi om er te komen. Het is een prachtig plaatje om te zien, maar een heel groot gebied is het niet. Wanneer je naar Jatiluwih gaat dan kom je onwijs grote landschappen met prachtige rijstvelden tegen. Jatiluwih is net wat minder makkelijk om te komen, maar een absolute aanrader! Verspreid over Bali zijn er nog meer gebieden met schitterende rijstvelden te vinden.

Devil’s Tear op Nusa Lembongan

Erg bijzonder om de bezoeken is de Devil’s Tear op Nusa Lembongan. Dit bestaat uit een rotsformatie aan de kust van het eiland. De zee is hier vaak erg wild, waardoor de golven ver boven de rotsen uit kunnen komen. Dit zorgt voor een spectaculair gezicht. Pas wel goed op met foto’s maken en ga niet te dicht bij de rand staan. De golven kunnen namelijk ver boven de rand uitkomen.

Om er te komen zal je eerst naar het eiland Nusa Lembongan moeten gaan. Deze is op een reistijd van iets minder dan een uur vanaf de haven in Sanur te vinden.

Serangan Island

Ook leuk om te bezoeken is het Serangan Island. Dit eiland is te bereiken met een boot vanuit Nusa Dua. De boot die vanuit Nusa Dua naar Serangan Island gaat beschikt over een glasbodem. Tijdens de tocht ernaartoe kun je genieten van de bijzondere onderwaterwereld. Het eiland zelf is een schildpadden reservaat.

Huur een scooter!

Wil je genieten van de prachtige natuur? Dan raden we je aan om een scooter te huren. Een scooter is een goede manier om jezelf te verplaatsen over het eiland. Wanneer je over het eiland heen rijdt dan zal je overal prachtige natuur tegenkomen. Naast dat je jezelf dus gemakkelijk kunt verplaatsen over het eiland is het ook de beste methode om het meeste te zien.

0 0 stemmen
Geef beoordeling