Weer Bali

Ga je op vakantie naar Bali in Indonesië? Dit paradijs is erg populair geworden vanwege de prachtige stranden en het mooie weer Bali. Het gehele jaar door kun je er namelijk naar toe voor een heerlijke zonvakantie. Er zijn wel een aantal zaken waar je op dient te letten voordat je hier op vakantie gaat. Wist je bijvoorbeeld al dat Bali twee seizoenen kent? Hieronder lees je alles over het weer op Bali.

Weer Bali

Het eiland beschikt over een tropisch regenwoudklimaat en het ligt dichtbij de evenaar. Dit betekent dat het er het hele jaar door warm is en dat er veel regen voor kan komen. Het gehele jaar door heb je op dit eiland wel te maken met temperaturen rond de 30℃. Voornamelijk aan de kustgebieden heb je te maken met warme temperaturen. Landinwaarts zijn er hoger gelegen gebieden op het eiland. Hier is te merken dat het aanzienlijk koeler is.

Droge en het natte seizoen

Op Bali is er sprake van twee verschillende seizoenen. Dit is het droge en het natte seizoen. Het natte seizoen wordt door veel mensen ook wel het regenseizoen genoemd en deze loopt van de maand oktober tot en met april. Dat betekent niet dat je tijdens het regenseizoen beter niet naar Bali kunt. Nog steeds is er tijdens deze maanden veel sprake van zon. De zon en de wolken wisselen elkaar veel af. Vaak is er aan het eind van de dag pas sprake van een flinke regenbui. Tijdens een korte regenbui kan er echter al flink wat neerslag vallen.

Het droge seizoen loopt van april tot en met september. Tijdens deze maanden kan er nog steeds neerslag vallen, maar de gemiddelde hoeveelheden neerslag zijn wel aanzienlijk lager dan tijdens het natte seizoen. Ook de frequentie van de regenbuien ligt een stuk lager. Zorg dat je op de hoogte bent van de regenseizoenen, zodat je met het juiste weer Bali op vakantie gaat.

De temperaturen liggen het hele jaar door ongeveer hetzelfde. De temperaturen liggen namelijk altijd een paar graden boven of onder de 30℃. Wel voelt de temperatuur tijdens beide seizoenen erg anders aan. Tijdens het regenseizoen is de luchtvochtigheid op het eiland een stuk hoger. Dit zorgt voor een benauwder gevoel en het voelt een stuk zweteriger aan. Tijdens het droge seizoen voelt het klimaat Bali een stuk aangenamer.

Zonvakantie

Bali is uitermate geschikt als zonvakantie. Met de vele prachtige stranden, mooie plaatsen en de vele zon zit je hier altijd wel goed. De zon is erg krachtig en je kunt tijdens je vakantie een mooi bruin kleurtje opdoen voor wanneer je weer thuis komt. Gezien de zon erg krachtig is wordt het altijd aangeraden om je goed in te smeren.

Om je een indruk te geven van de temperaturen en het klimaat op Bali hebben we hieronder een tabel gemaakt met de gegevens per maand.

  Max. temperatuur Min. temperatuur Uren zon per dag Aantal dagen neerslag Neerslag in mm p.m.
 Januari 30 23 7 25 300
 Februari 31 23 7 24 270
 Maart 31 22 8 22 205
 April 32 22 9 15 112
 Mei 31 21 9 10 100
 Juni 3021 9 11 55
 Juli30 20 10 12 55
 Augustus 30 20 10 12 37
 September 31 21 10 10 50
 Oktober 31 22 10 15 97
 November3122 9 19 180
 December 31 23 8 22 260
0 0 stemmen
Geef beoordeling