Nusa lembongan

Nusa Lembongan

Enkele kilometers richting het oosten van Bali is het prachtige eilandje Nusa Lembongan te vinden. Het ligt naast de eilanden Nusa Penida en Nusa Ceningan. Nusa Lembongan is (nog) een stuk rustiger dan de meeste plekken op Bali. Het massatoerisme is er nog niet doorgebroken en daarom kun je hier genieten van alle rust. Bij aankomst op het eiland kun je een scootertje huren om lekker rond te toeren. Op deze pagina lees je meer informatie over wat je allemaal kunt bekijken op Nusa Lembongan en wat je niet mag missen. Kom ook achter de beste plekken om te verblijven op Nusa Lembongan.

Prachtig eiland en Nusa Lembognan is zoveel rustiger dan Bali! Echte aanrader, maar wel benieuwd of het niet te druk wordt in de toekomst.

Bezienswaardigheden

De zee bij Nusa Lembongan met vissersboten

Ondanks dat het eiland niet groot is, is er wel bijzonder veel te bezichtigen. Hieronder benoemen we alle bezienswaardigheden van het eiland.

Nusa lembongan Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Nusa Lembongan vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

De Devil’s Tear

Onze favoriete plek om te bezichtigen is de Devil’s Tear. Deze plek is te vinden aan de westkant van het eiland. De Devil’s Tear bestaat uit een rotsformatie. De zee is hier vaak erg wild en wanneer er hoge golven tegen de rotsen opklappen dan kunnen deze vele meters omhoog komen. Dit geeft een bijzonder gezicht en het ziet er indrukwekkend uit. De Devil’s Tear is daarom een bijzonder locatie om foto’s te schieten. Pas wel op dat je niet te dicht bij de rand gaat staan wanneer er golven komen. Het is namelijk een erg gevaarlijke plek om in het water te vallen.

Mangrove Forest

In het noorden van het eiland kom je het Mangrove Forest tegen. Per boot kun je hier door de prachtige natuur varen om te genieten van de schitterende flora en fauna. Op deze plek is het mogelijk om in de lagunes te gaan zwemmen. Helemaal in het noorden is er ook nog een strand te vinden waar je heerlijk kunt relaxen en ontspannen.

Sandy Beach, Mushroom Bay Beach, Jungut Batu Beach en Dreambeach

Uitzicht op Bali vanaf Nusa Lembongan

Een dagje naar het strand hoort er natuurlijk ook bij. Op Nusa Lembongan zijn er verschillende stranden die je kunt bezoeken. Aan de westkust van het eiland kom je Sandy Beach tegen. Dit strand is erg geschikt wanneer je aan het eind van de dag lekker wilt relaxen in het zand en wilt genieten van een mooie zonsondergang. Sandy Beach wordt daarom ook wel vaak Sunset Beach genoemd.

Het grootste strand van het eiland is Jungut Batu Beach. Het is een mooi strand om te bekijken, maar het is hier niet geschikt om te zwemmen. Er varen veel boten en aan de kust liggen er veel boten aan het water. Een wandeling langs dit strand is wel een aanrader. Ook kom je hier verschillende leuke restaurants tegen.

Wanneer je een boottocht neemt naar Nusa Lembongan dan kom je vaak aan op Mushroom Bay Beach. Dit is een mooi wit strand met verscheidene restaurants aan de kust. Tot slot kun je in het zuiden van het eiland naar Dreambeach. Dit is een relatief rustig strand en je kunt er dus op je gemakje liggen. Wel dien je op te letten met zwemmen, want het water kan er behoorlijk wilt worden.

Suspension Bridge

Suspension Bridge Nusa Lembongan

De Suspension Bridge op Nusa Lembongan was voorheen erg populair. Deze brug maakte de verbinding tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Deze smalle brug was al een ervaring op zich om het naastgelegen eiland te bezoeken. Echter is de brug in 2016 in elkaar gestort tijdens een ceremoniële optocht. Hierbij zijn er verschillende mensen om het leven gekomen. Op dit moment is het wel mogelijk om Nusa Ceningan te bezoeken per boot.

Puncak Sari tempel

We kunnen ook aanraden om een bezoek te brengen aan de Pura Puncak Sari. Dit is een tempel die vlak buiten het centrum van het dorpje Lembongan te vinden is. Leuk is om hier met een scooter of een fiets naartoe te gaan. Je kunt dan namelijk genieten van de tocht er naartoe en eenmaal aangekomen kun je genieten van een bijzonder uitzicht. De tempel is gelegen op een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Activiteiten op Nusa Lembongan

Palmbomen op strand bij Nusa Lembongan

Op Nusa Lembongan zijn er ook verschillende leuke activiteiten om te ondernemen. Hieronder benoemen we de verschillende activiteiten.

Duiken en snorkelen

duiken en snorkelen nusa lembongan

Nusa Lembongan staat ook bekend als een plek met een schitterende onderwaterwereld. De onderwaterwereld beschikt over prachtige koralen, vissoorten, schip wrakken en nog meer. Er zijn verschillende toerorganisaties en duikscholen waar je een toer kunt boeken om een dagje te gaan snorkelen of duiken. Tijdens een dergelijke dag wordt je naar verschillende plekken toe gebracht. Vlakbij Nusa Lembongan snorkeling is het eiland Nusa Penida gelegen. Bij Nusa Penida kom je ook het Manta Point tegen. Op deze plek wordt je er vrijwel van verzekerd dat je de reusachtige Manta’s te zien krijgt. Dit zijn roggen die maar liefst 4,5 tot 9 meter lang kunnen worden.

Op Bali zelf zijn nog meer plekken om te gaan duiken. Klik hier om de beste en leukste duikplekken op Bali te ontdekken.

Cliffjumpen op Nusa Ceningan

Je kunt ook een half dagje op Nusa Ceningan doorbrengen. Dit is slechts een klein eiland, maar leuk om te bezichtigen. Er zijn enkele eettentjes en drinktentjes. Ook is er op het eiland een plek om te gaan cliffjumpen. Deze locatie staat met bordjes aangegeven.

Surfen

Ben jij een liefhebber van surfen? Dan is Nusa Lembongan een geschikte locatie. Hiervoor ga je naar de westkant van het eiland. Voor beginnende surfers kan het lastig zijn om hier te gaan surfen, omdat de zee er vrij wild kan zijn. Toch zijn er verschillende surfscholen waar je kunt leren surfen.

Fietsen en wandelen

Fietsers en wandelaars zitten op dit eiland op de juiste plek. Door de prachtige ongerepte natuur en de rust die je op dit eiland vindt kun je er uitstekend een fiets huren of rond gaan wandelen. Doordat het eiland niet al te groot is kun je tussen de twee en drie uur al aan de andere kant van het eiland zijn.

Uitgaan

Op Nusa Lembongan is er geen uitgaansleven. Er zijn hooguit enkele bars aan het strand en verschillende restaurants en hotels die ook fungeren als een bar. Hier kun je gezellig een drankje drinken en er is regelmatig muziek.

Restaurants zijn er wel genoeg. De meeste restaurants zijn te vinden bij Mushroom Bay beach en aan de noordwest kan van het eiland.

0 0 stemmen
Geef beoordeling