Rockbar Jimbaran Bali

Jimbaran Bali

In het noordwesten van het schiereiland Bukit op Bali vind je ook de bekende en populaire toeristenbestemming Jimbaran. In het zuiden van Jimbaran loopt de plaats over in Uluwatu. Oorspronkelijk was deze plaats een vissersplaats. In de jaren 80 is het toerisme in Jimbaran opgekomen en is het uitgegroeid tot een ware toeristenbestemming. In 2005 is er echter een zelfmoordaanslag geweest en is het toerisme er hard teruggelopen, maar de laatste jaren is het toerisme ook weer sterk aangetrokken.

Jimbaran Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Jimbaran vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Jimbaran heeft enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Tijdens je vakantie naar Jimbaran is het belangrijk om te zorgen voor een goede accommodatie op Bali. Op deze pagina geven we je graag meer informatie over de leukste plekken in Jimbaran.

Wij verbleven bij een mooie resort in Jimbaran. De vismarkt is een echte aanrader om te bezoeken.

Hoogtepunten Jimbaran

Wanneer je op vakantie bent in Jimbaran Bali dan moet je de onderstaande tips zeker eens geprobeerd hebben:

De vismarkt

Op nummer een van de activiteiten die je er kunt doen staat bij ons de vismarkt. De Jimbaran vismarkt is te vinden midden op het strand van Jimbaran zelf. Hier is een markt te vinden met veel verschillende stands waar allerlei verschillende soorten vis wordt verkocht. Je kunt de vers gevangen vis hier zelf uitkiezen en kopen. Aan het strand zijn ook verschillende lokale restaurantjes te vinden waar ze de vis voor je klaarmaken. Vervolgens kun je op een mooie locatie aan het water gaan zitten om te genieten van de vis.

De vismarkt is op slechts drie kilometer van het centrum van Jimbaran Bali te vinden en vindt iedere dag plaats. Je kunt er al vanaf 6:00 in de ochtend terecht. Hoe eerder je op de markt bent des te verser de vis nog is. Je kunt er iedere dag heen tot 15:00 uur. Ook wanneer je hier niet in de buurt verblijft dan is het zelfs nog een echte aanrader om deze vismarkt te gaan bezoeken.

De baai

Het strand pantai Jimbaran

De baai in Jimbaran mag je ook niet missen. Je vindt hier een van de mooiste stranden van Bali en het bestaat uit een prachtig wit zandstrand. Veel andere stranden op Bali bestaan helaas niet uit prachtige witte zandstranden, doordat deze voornamelijk uit lavazand bestaan. Ook heeft het strand van Jimbaran rustig en kalm water, waardoor het ideaal is om rustig te kunnen zwemmen.

Veel mensen bezoeken de Jimbaran baai (Jimbaran Bay) ook om te genieten van een zonsopgang of een zonsondergang. Aan de baai, oftewel Jimbaran Beach zijn leuke restaurants te vinden waar je o.a. kunt genieten van de heerlijke visgerechten tijdens de sunset.

Naast Jimbaran Beach zijn er nog meer leuke stranden te vinden om te bezoeken. Tijdens een vakantie naar Bali hoor je natuurlijk wel terug naar Nederland te komen met een mooi kleurtje. De leukste stranden  zijn Balangan Beach, Pantai Tegal Wangi of Pantai Muaya.

Het traditionele centrum

In tegenstelling tot veel andere vakantiebestemmingen op Bali heeft Jimbaran wel een cultureel en traditioneel centrum. Leuk is om hier zelf rond te gaan wandelen en te zien hoe de lokale bevolking in Jimbaran leeft. Er zijn veel smalle straatjes te vinden waar je rond kunt wandelen. Er zijn verder niet heel veel winkels te vinden in het centrum, maar het rondwandelen en de leefwijze van de lokale bevolking bekijken is al een activiteit op zich.

Garuda Wisnu Kencana Cultural Park (GWK)

Nog meer cultuur bekijken? Dan kun je het cultureel park Garuda Wisnu Kencana bezoeken. Dit park is te vinden in het midden van het schiereiland Bukit. Dit park is bekend vanwege een groot beeld dat er ooit gebouwd zou moeten worden. Echter is dit beeld nooit helemaal afgemaakt vanwege een gebrek aan geld. Indien het beeld wel helemaal gebouwd wordt dan is het de bedoeling dat deze een hoogte zal hebben van maar liefst 140 meter. Daarmee zou het het grootste beeld van de wereld moeten zijn. De onderdelen van het beeld zijn vandaag de dag nog wel te bezichtigen in dit park.

De vismarkt Jimbaran
GWK Cultureel park
Garuda Wisnu Kencana Cultural Park
Rockbar Bali
Rockbar Bali

Breng een bezoek aan Rockbar

Rockbar Jimbaran Bali

Een echt uitgaansleven in Jimbaran is er niet. Om een avond helemaal los te gaan en te gaan stappen kun je namelijk beter naar Kuta of Seminyak. Wel is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Rockbar. Dit is een high-end bar waar voornamelijk rijke toeristen komen. Rockbar is een onderdeel van Ayana Resort. Voor de meeste mensen past een verblijf bij Ayana Resort niet binnen het vakantiebudget, maar een bezoek aan Rockbar is wel mogelijk ook al verblijf je niet bij het resort. Je kunt er namelijk al voor een paar tientjes terecht om te eten of een drankje te doen.

Activiteiten in de omgeving

Ben je uitgekeken op Jimbaran Bali en wil je andere activiteiten in de omgeving doen? Hieronder hebben we een overzicht van leuke activiteiten die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf Jimbaran.

  • De Uluwatu Tempel bezoeken (Afstand: 13km). De tempel zelf is niet heel speciaal. Hij is niet toegankelijk voor toeristen en het is alleen mogelijk om er te bidden. Echter staat de tempel op een prachtige locatie gebouwd op een hoogte van 70 meter. Rondom de tempel zijn apen te spotten.
  • De Balinese dans (Afstand: 13 km). Deze wordt ook wel de Kecak genoemd. Dit is een echte aanrader om mee te maken. Deze dans speelt zich af naast de Uluwatu Tempel.
  • Water Blow (Afstand: 11,5 km). Water Blow is te vinden in Nusa Dua, maar is vanaf Jimbaran ook goed te bereiken. Dit geeft je de kans om Nusa Dua te bezichtigen. Water Blow is een plek waar je de golven in de zee tegen de rotsen op ziet klappen, waardoor het water met grote kracht omhoog komt.
  • Single Fin (Afstand: 14 km). Een schitterende bar in Uluwatu dat gemaakt is op de kliffen. Je geniet van een prachtig uitzicht over het water waar je surfers nog druk bezig ziet in de zee. Ook is er meerdere keren in de week een feestavond bij Single Fin voor degene die graag nog lekker uit wil gaan.
  • Paintballen bij Bali Paintball Arena (Afstand: 9 kilometer). Voor de meeste toeristen niet de eerste keuze tijdens een vakantie naar Bali, maar voor wie graag met wat vrienden wil gaan paintballen kan dit in het zuiden van het eiland Bukit doen.

Andere bestemmingen tijdens je vakantie op Bali bezoeken

Naast Jimbaran heeft Bali nog veel meer te bieden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je na Jimbaran kunt verblijven met de reistijden om er te komen. Let er wel op dat de reistijden anders kunnen uitpakken indien het druk is op de weg. En Bali staat bekend om de chaos op de weg.

 Bestemming Reistijd vanaf Jimbaran
 Uluwatu 34 min.
 Nusa Dua 30 min.
 Kuta 29 min.
 Seminyak 43 min.
 Sanur 46 min.
 Canggu 56 min.
 Ubud 1 uur en 30 min.
0 0 stemmen
Geef beoordeling