Bali Nusa Dua

Nusa Dua

Ben je op zoek naar een luxe vakantie op Bali. Breng dan een bezoek aan Nusa Dua. Deze locatie staat bekend als de meest moderne badplaats op Bali. Het is te vinden in het zuidoosten van het schiereiland Bukit. Het gehele oostelijke deel van het schiereiland wordt daarom ook aangeduid als Nusa Dua Bali. Overal in dit gebied kom je luxe vakantieparken, resorts en luxe villa’s tegen. Wie liever goedkoper wil verblijven kan ook ergens anders op het eiland verblijven en alleen een dagtrip maken naar deze bestemming. Op deze pagina lees je meer informatie over alles wat er hier te doen is en geven we verdere tips over het eten, drinken en meer.

Dit is de plek waar je lekker in een luxe resort kunt verblijven. Nusa Dua Beach is een schoon en goed verzorgd strand.

Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Wat te doen in Nusa Dua Bali?

Resorts in Nusa Dua

Ben jij benieuwd wat je in Bali Nusa Dua kunt doen? Klik in het onderstaande menu op een van de links en je ziet direct wat er te doen is op deze bestemming.

Water Blow

Park met standbeeld bij Nusa Dua Water Blow

In het meest oostelijke puntje van het schiereiland is Water Blow te vinden. Dit is over het algemeen het meest bekend op deze bestemming om te bezoeken. Het bestaat uit een rotsformatie. De zee klapt hier wild op de rotsen, waardoor het water wild omhoog komt. Water Blow is zeer geschikt om prachtige foto’s te schieten en over de kliffen heen te wandelen. Het water komt zelfs zo hoog dat je er nat van kan worden. Omdat Water Blow helemaal in het oosten ligt is het bezoeken van dit punt een mooie gelegenheid waarbij je direct een groot deel van Nusa Dua Bali ziet. Om er te komen moet je namelijk een stuk door het park heen wandelen langs het strand.

Nusa Dua Beach

Relaxen op Nusa Dua Beach

Nusa Dua Beach is verder de bekendste activiteit om te bezoeken. Er zijn een aantal prachtige witte zandstranden te vinden. Een groot voordeel aan deze stranden is dat alles keurig netjes schoon wordt gehouden. Veel andere stranden op Bali worden een stuk minder goed bijgehouden. De Nusa Dua stranden daarentegen zijn schoon en de strandstoelen staan allemaal precies goed uitgelijnd. Verder vind je alle toeristische benodigdheden. Koop een kokosnoot of geniet van lekkere Indonesische gerechten. Op deze bestemming is het mogelijk om bij verschillende resorts direct aan het strand te verblijven. Het meest bekende strand is Pantai Geger, oftewel Geger Beach.

Langs de stranden zijn ook overal wandelpaden te vinden. Bij een zonsopkomst of zonsondergang kun je hier een gezellige en romantische wandeling maken. Het is er zelfs mogelijk om een rit op een kameel te maken langs het strand.

Golfbanen

Ben je een liefhebber van golf? Dan zit in Nusa Dua Bali helemaal goed. Je vindt er namelijk een van de mooiste golfbanen van de wereld. De golfbanen worden goed onderhouden en ze zijn te vinden in de prachtige natuur tussen de resorts en duurdere hotels. Aangezien het bij de banen nogal druk kan zijn wordt er aangeraden om op tijd te reserveren. De meest bekend zijn:

  • Bali Golf and Country Club
  • Golfcourse Nusa Dua
  • Amanusa Golf

Bali Nusa Dua Theater

In het Bali Nusa Dua Theater is vier keer per week een show te bewonderen. Dit is de Devdan Show en is ontzettend populair. De show is dan ook vaak uitverkocht. Tijdens deze show wordt er d.m.v. een dans, muziek en poppenspel de tradities van de leefwijze van de Indonesiërs nagemaakt. Dit is een leuke en goede manier om meer te leren over het leven van Indonesiërs. De show wordt erg professioneel en op een leuke manier georganiseerd.

Winkelen

Wil je tijdens je vakantie ook graag een dagje winkelen? Er zijn verschillende winkelcentra te vinden in Nusa Dua Bali. Enkele winkelcentra zijn: Hardy’s Malls, Bali Collection, Polo 2 Bali Collection, Nusa Dua Elektronik of de meest bekende: NUSA DUA.

In de grootste mall zijn ook veel restaurants te vinden en plekken om een drankje te doen. Daarnaast wordt er ook iedere dag een markt gehouden waar je meer lokale spullen tegenkomt.

Serangan Island

Het is mogelijk om een boottocht te boeken naar het Serangan Island. Dit eiland ligt op ongeveer 7 kilometer vanaf de kust van Nusa Dua. Het eiland is bekend, omdat het een schildpadden reservaat is. De bewoners van het eiland beschermen de zeeschildpadden. Erg leuk aan de tocht naar het eiland toe is dat de meeste boten bestaan uit een glasbodem. Hierdoor kun je onderweg al de mooie onderwaterwereld bewonderen.

Het Pasifika Museum

Tijdens je vakantie kunst bezichtigen? Bezoek dan absoluut het Pasifika Museum. In dit museum wordt kunst uit heel Zuidoost-Azië en de Pacific tentoongesteld. Je kunt hier kunstvoorwerpen van verschillende kunstenaars bezichtigen. Enkele bekende kunstenaars waar de kunst hier van te zien is zijn Isaac Israel, Le Mayeur en Rudolf Bonnet. Ben je in het verleden al eens bij dit museum geweest en is het goed bevallen? Dan kun je het museum nog eens bezoeken. De tentoonstelling wisselt geregeld, waardoor je weer nieuwe kunst kunt bewonderen.

Restaurants

In Nusa Dua Bali kom je zowel veel luxe restaurants tegen, maar er zijn ook goedkopere restaurants te vinden. Hieronder hebben we van beiden enkele benoemd:

  • Luxe populaire restaurants: Kayuputi, Cut Catch Cucina, Soleil of Boneka restaurant
  • Goedkopere restaurants: Secret cafe, Warung Bule & Susy, Nusa Dua Pizza of Babi Guling Pak Dobiel.
Straat en warung/restaurant in Nusa Dua
0 0 stemmen
Geef beoordeling