Informatie

Ga je op vakantie naar Bali? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Op deze pagina geven we je de belangrijkste informatie die handig van pas kan komen voor je reis/vakantie. Weet jij bijvoorbeeld al met welke valuta er wordt betaald? Welke taal men er spreekt? De religie die er heerst of wat voor eten en drinken er wordt genuttigd? Goed voorbereid op reis is het halve werk. Op deze website leer je alles over Bali kennen. Hieronder vind je direct alle praktische informatie over dit vakantieparadijs.

Algemene informatie

Het eiland Bali is te vinden in Azië in het land Indonesië. Bali is een eiland dat gelegen is tussen de eilanden Java en Lombok. Er heerst een subtropisch klimaat en het hele jaar door komen er toeristen over de hele wereld om van hun welverdiende vakantie te mogen genieten op dit eiland. Inmiddels zijn er meerdere populaire locaties op het eiland waar je kunt genieten van je vakantie. In de onderstaande tabel geven we meer algemene informatie over Bali.

 Antwoord:
 Hoofdstad Denpasar
 Inwoners > 3,2 miljoen
 Oppervlakte 5.780 km²
 Reistijd 14 uur (vliegen)
 Taal Bahasa Indonesia & Balinees
 Valuta Rupiah

Lokale tijd Bali

Op Bali is een tijd van GMT+8. De GMT is de algemene tijdzone waarin het Verenigd Koninkrijk valt. Het tijdverschil Bali – Nederland is 6/7 uur. Tijdens onze zomertijd is er een tijdsverschil met Bali van 6 uur. Tijdens onze wintertijd is het tijdsverschil 7 uur. Bali kent zelf namelijk geen tijdsverschillen.

Verkeer op Bali

Het verkeer op Bali is niet hetzelfde als je in Nederland bent gewend. Ten eerste rijdt men op Bali aan de linkerkant van de weg en niet aan de rechterkant. Wanneer je op Bali zelf een scooter huurt of in de auto gaat rijden dan is dit iets belangrijks om op te letten. In de auto zit het stuur daarom ook aan de rechterkant. Verder is het in het algemeen erg druk op de weg. De meeste drukte heerst in het zuiden waar ook de meeste toeristenplaatsen zijn te vinden. Indien je zelf op een scooter of in een auto gaat rijden dan heb je een internationaal rijbewijs Bali nodig. Deze kun je in Nederland bij de ANWB kopen. Heb je geen internationaal rijbewijs en wordt je aangehouden? Dan kun je beter niet teveel geld bij je hebben of je moet je geld hebben verstopt. De politie probeert er altijd een hoog bedrag voor te vragen, maar indien je slechts 50.000 rupiah (op het moment van schrijven 3/4 euro) bij je hebt dan is dat voldoende voor de boete.

Qua verkeersregels is het goed opletten. Verkeersregels, zoals rechts heeft voorrang of korte bocht voor lange bocht heeft voorrang zijn hier niet van toepassing. Als voetganger kun je beter ook niet zomaar gebruik maken van het zebrapad en pas de weg oversteken als je zeker weet dat het mogelijk is.

Visum

Wanneer je op vakantie gaat naar Bali en er minder dan 30 dagen verblijft dan heb je als Nederlander geen visum nodig. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een stempel in je paspoort met een ‘Visa Exemption’ (oftewel visum uitzondering) voor 30 dagen. Hiervoor moet je wel aan de onderstaande eisen voldoen:

  • Een geldig Nederlands paspoort.
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat je het land in gaat.
  • In staat zijn om een uitvliegticket te tonen die binnen de 30 dagen valt. Je moet in staat kunnen zijn om te laten zien dat je het land binnen de juiste termijn weer verlaat.

Wil je langer dan 30 dagen op Bali blijven? Dan heb je hier een visum voor nodig. Dit visum kun je aanvragen bij de Indonesische ambassade. In Nederland vind je hiervoor een Indonesische ambassade in Den Haag. Het visum is 60 dagen gelden, maar kan op Bali vier maal met een maand worden verlengd. In totaal kun je dus zes maanden op Bali verblijven. Alle informatie over een visum voor Bali vind je hier.

Vaccinaties

Er zijn een aantal vaccinaties die je gehad moet hebben voordat je op vakantie gaat naar Bali. Voor het krijgen van de vaccinaties kun je terecht bij je huisarts of bij de GGD. Zij kunnen je meer informatie geven over de vaccinaties.

  • Hepatitis A
  • D.T.P.
  • Malaria – Malaria wordt overgedragen door de malariamuggen. Malaria komt op Bali voor m.u.v. de toeristensteden. Wanneer malaria niet op tijd wordt behandeld dan kan dit dood als gevolg hebben.
  • Rabies – Rabies kun je krijgen wanneer je wordt gebeten door honden, apen of andere dieren. Je bent niet verplicht om je hiervoor in te enten. Het advies is om op te passen bij apen, honden en andere dieren. Ook wanneer je er wel tegen bent ingeënt moet je nog zo snel mogelijk naar een arts of een ziekenhuis.
  • Gele koorts – De vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht indien je binnen 7 dagen voor het bezoeken van Bali een gele koorts land hebt bezocht.

Klimaat & Weer

Voor veel mensen is het klimaat in Bali een belangrijke reden om naar dit eiland op vakantie te gaan. Er heerst een tropisch klimaat, waardoor er het hele jaar door wel een temperatuur boven de 25 graden is. Ook wanneer het bij ons winter is kun je hier dus nog genieten van de prachtige stranden en de mooie zee.

Bali kent echter wel twee seizoenen. Vanaf april tot september is er het droge seizoen. Tijdens deze maanden is het weer erg aangenaam. Vanaf oktober tot april is er het regenseizoen. Tijdens deze maanden valt er de meeste dagen wel regen en is er een hogere luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een benauwder gevoel. Hier lees je meer over het weer Bali.

Eten & drinken

De meeste toeristen zijn erg tevreden over de Indonesische keuken. Echter kom je op Bali vrijwel alle soorten gerechten tegen. Voornamelijk in de toeristische steden zie je veel internationale keukens. Deze bestaat uit Chinees, Japans, Westers, Indisch en nog meer. Voor de echte Balinese gerechten kun je terecht bij een Warung. Warung betekent een restaurant. De meeste Indonesische gerechten zijn gebaseerd op rijstgerechten waarvan de nasi goreng de meest bekende is. Andere Balinese gerechten zijn ayam betutu, nasi campur, beef rendang, soto ayam of nasi bebek.

Indonesische is voor het grootste deel islamitisch. Echter staat het Hindoeïsme op Bali centraal. Het is daarom normaal om hier alcohol te drinken. Tijdens je vakantie kun je dus genieten van een welverdiend biertje. Het lokale bier is Bintang. Daarnaast zijn er wijnen te vinden die in Bali zijn geproduceerd. Het is een aanrader om deze eens te proberen. Meer over het eten en drinken op Bali lees je hier.

Taal

Op Bali spreken de Balinezen Balinees met elkaar. Dit is de taal van het eiland zelf. Daarnaast spreken ze hier ook Bahasa Indonesisch. Dit is de moedertaal van Indonesië en wordt ook in Maleisië gesproken. Als toerist hoef je de taal echter niet te leren want in alle toeristische bestemmingen op Bali kun je je altijd redden met Engels. De Balinezen in de toeristisch bestemmingen beheersen de Engelse taal erg goed. Toch wordt het erg op prijs gesteld indien je enkele woorden Indonesisch spreekt.

Vliegtickets

Regel je de hele vakantie naar Bali helemaal zelf? Check dan over pagina over vliegtickets Bali. Op deze pagina lees je allerlei handige tips om snel en gemakkelijk te besparen op je reis. Het geld dat je bespaart kan je weer uitgeven tijdens je vakantie. Zo vergelijken wij de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen en meer.

0 0 stemmen
Geef beoordeling