Garuda Wisnu Kencana

Het Garuda Wisnu Kencana is een cultureel park dat aan de zuidkust van Bali in de heuvels te vinden is. Het park is voornamelijk bekend vanwege de bouw van een enorm standbeeld waar jarenlang over is gedaan. In de zomer van 2018 is dit standbeeld voltooid en is het één van de grootste standbeelden ter wereld. Dit park is een geliefde plek voor toeristen en lokale bezoekers. Vooral vanwege de kunst, culturele voorstellingen, tentoonstellingen en conferenties.

Bijzonder mooi standbeeld om te zien en wij hadden een prachtig uitzicht vanaf deze locatie

Alle informatie over Garuda Wisnu Kencana park

De kop van Garuda Wisnu Kencana

Op deze pagina geven we meer informatie over het Garuda Wisnu Kencana Park, waardoor de naam, het park zelf, het standbeeld waardoor dit park zo bekend is geworden en wat er verder allemaal te beleven valt. Naast dit geweldige standbeeld met park zijn er nog veel meer tempels te bezichtigen op Bali.

Naam: Garuda Wisnu Kencana

Garuda Wisnu Kencana is een park met een oppervlakte van 250 hectare grond. Dit park is bedoeld om mensen kennis te laten maken met, het behouden en het omhelzen van kunst, culturele, culinaire en spirituele aspecten van het eiland Bali. De naam Garuda Wisnu Kencana staat voor Garuda, een mythische Hindoe vogel, Wisnu wat Indonesisch is voor Vishnu de god van de aanbidding en Kencana wat koets betekent. De naam heeft betrekking op het enorme beeld dat in dit park staat. Dit beeld stelt de god Vishnu voor die op de rug van de Garuda rijdt.

Het park

Het park zelf ligt op een hoogte van ongeveer 260 meter boven zeeniveau in Uluwatu. Omdat Garuda Wisnu Kencana aan de kust gelegen is heb je daardoor een spectaculair uitzicht over het eiland Bali en over de oceaan aan de andere kant. In het park vindt je onder andere een amfitheater, een galerij waar kunst tentoongesteld word, open lucht locaties, twee restaurants, een souvenirwinkel, een kunstmarkt en een massage centrum. Het is ook mogelijk om hier een Segway of een ATV te huren om het park te verkennen.

Het standbeeld

Standbeeld Garuda Wisnu Kencana

Grote publiekstrekker in Garuda Wisnu Kencana is het standbeeld dat daar gebouwd wordt. Dit beeld is ontworpen door Nyoman Nuarta een beeldhouwer die afkomstig is van het eiland. In 1997 is er begonnen met de bouw van het standbeeld en in de zomer van 2018 is het Garuda Wisnu Kencana standbeeld gereed gemaakt. Dit beeld is enorm en heeft een hoogte van 145 meter. De vleugels van de Garuda hebben een lengte van 64 meter. Dit beeld is gemaakt van een combinatie van koper, staal en messing.

Wat valt er te beleven

In Garuda Wisnu Kencana zijn er genoeg activiteiten te beleven en is er zeker ook genoeg te zien. Zo worden er traditionele dansen uitgevoerd die bij de Balinese cultuur horen. Bij het Garuda Wisnu Kencana standbeeld is ook een heilige bron te vinden die volgens de overlevering helende krachten zou hebben. Als je het park wilt verkennen dan kan dat ook met een gids. Deze geeft tekst en uitleg bij de vele bezienswaardigheden in het Garuda Wisnu Kencana park.

Ligging van het park

Bekijk hieronder de locatie van het park op de interactieve kaart. Plan je bezoek aan dit park daarom met andere mooie plekken in de omgeving. Zoals je ziet is dit te vinden in Uluwatu op een korte afstand van Jimbaran.

0 0 stemmen
Geef beoordeling