Duiken op Bali

Ben jij een liefhebber van duiken? Dan zit je op Bali helemaal goed. Het biedt namelijk een van de mooiste duikplekken in de wereld en op deze pagina leggen we je uit wat deze prachtige onderwaterwereld allemaal te bieden heeft. De wateren van Bali liggen in de bekende Koraaldriehoek van Zuidoost-Azië. Deze Koraaldriehoek is te vinden in gebieden van verschillende landen, waaronder Indonesië, de Filippijnen, Maleisië, en Papua Nieuw-Guinea. Er is geen plek in de wereld waar het rijkdom aan verschillende soorten vissen zo groot is als hier. In de Koraaldriehoek is driekwart van de koraalsoorten in de wereld te vinden, meer dan 3.000 verschillende vissoorten en zijn er walvishaaien, mantaroggen, dolfijnen en nog veel meer te vinden.

Op Bali zijn er veel verschillende plekken te vinden waar je kunt gaat duiken Bali. In het onderstaande overzicht noemen we alle plekken en geven we in het kort meer informatie. Voor het vinden van een geschikte accommodatie dichtbij jouw duiklocatie kijk je hier.

Wat zijn de populaire plekken om te duiken

Op Bali zijn er tal van populaire locaties om te gaan duiken. Iedere locatie heeft wat anders te bieden. Daarom geven wij hieronder de meest populaire locaties en de argumenten waarom je hier kunt gaan duiken.

<
  • Liberty Ship Wreck – Een van de meest populaire plekken is in het noordoosten van Bali bij het Liberty Ship Wreck in het dorpje Tulamben. Het dorpje zelf is niet heel bijzonder, maar voor het duiken kun je er zeker eens heen. Het Liberty Ship Wreck is een wrakschip dat is gezonken tijdens de tweede wereldoorlog. Door Japanse torpedo’s is het schip tijdens de oorlog tot zinken gebracht. Het schip is te vinden op ongeveer 30 meter van de kust vandaan. Je kunt er dus gemakkelijk zelf heen zwemmen. In het dorpje zijn verschillende locaties waar je spullen kunt huren om te duiken Bali of te snorkelen. Naast het bijzondere schip kom je onder water ook prachtige vissoorten tegen.
  • Bali Barat National Park – In het noordwesten van Bali is het nationaal park Barat te vinden. De wateren rond dit park zijn een paradijs voor duikers. Dat komt doordat er onder water prachtige koraalriffen zijn te vinden. In het verleden werden deze koraalriffen ernstig bedreigd door de visserij methodes en vervuiling. Tegenwoordig is dit echter een beschermd gebied geworden. In dit gebied zijn meer dan 110 verschillende koraalsoorten geregistreerd. Iets verder bij de kust vandaan is een klein eiland te vinden met de naam Pulau Menjangan. Hier vind je een diepe muur van koraal. In dit gebied zijn prachtige vissoorten te spotten.
  • Gilimanuk – Gilimanuk is ook te vinden in het westen van Bali duiken. Het ligt direct naast het hiervoor genoemde nationaal park. In de baai van Gilimanuk vind je veel zeldzame vissoorten. Zo tref je hier o.a. naaktslakken, schorpioenvissen of de zogenaamde frogfishes aan. Je zwemt hier boven donker vulkaanzand. Hier is het ook mogelijk om te gaan nachtvissen.
  • Nusa Lembongan en Nusa Penida – Ten zuidoosten van Bali zijn drie eilanden te vinden. Dit zijn Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan. Onder toeristen is Nusa Lembongan het meest populaire eiland om te bezoeken. Je vindt hier verschillende duikcentra om te gaan duiken. Rond het gebied van deze eilanden zijn prachtige plekken om te duiken. Je vindt hier de Ceningan muur. Dit is een van de diepste kanalen van de wereld. Hier komen prachtige vissoorten op af. Aan de zuidwest kust van Nusa Penida vind je ook Manta Point. Op deze plek ben je vrijwel verzekerd van het spotten van prachtige Manta Rays! In het noordwesten van Nusa Penida vind je Crystal Bay. Dit is een prachtige baai met een mooie onderwaterwereld. Het strand van Crystal Bay is bedekt met palmbomen en indien je de kans hebt moet je hier zeker even de tijd nemen.
  • Candidasa – Aan de westkust is ook een geschikte plek te vinden om te duiken op Bali. Er zijn diverse duikcentra aanwezig. Onder water kom je vele mooie vissoorten tegen.
  • Sanur – In Sanur is het ook mogelijk om te gaan duiken Bali. Dit is niet de meest bijzondere plek om te gaan duiken, maar wel geschikt voor beginners die willen leren duiken op Bali.
0 0 stemmen
Geef beoordeling