Reis naar Bali

Zomer 2021: op reis naar Bali

Bali is één van de droombestemmingen. Op Bali vind je alles: strand, cultuur, natuur en vermaak. Je kan er lekker luieren op de parelwitte stranden, een bezoek brengen aan de indrukwekkende tempels of een scooter huren en hiermee door de rijstvelden rijden. En wat denk je van de Balinese keuken? De keuken kenmerkt zich door een verscheidenheid aan kruiden, gemixt met groenten, rijst, vlees en vis. Dit mooie Indonesische eiland staat hoog op het lijstje van veel vakantiegangers. Maar de vraag is; wanneer mogen we weer reizen? Op dit moment is het nog niet mogelijk om het vliegtuig in te stappen en te vliegen naar Bali, maar wie weet kunnen we binnenkort met een coronapaspoort naar Indonesië.

Indonesië in coronatijd

Het kabinet in Nederland adviseert om op dit moment niet naar het buitenland te reizen. Vooralsnog geldt er een algemeen inreisverbod voor Bali. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen voor buitenlanders met een verblijfsvergunning of reizigers met een business permit uit landen met wie Indonesië een ‘green corridor’ arrangement heeft. Iedereen die naar Indonesië reist moet een PCR-test doen; 72 uur voor vertrek, binnen 24 uur naar aankomst in Indonesië en 5 dagen na aankomst.

Voor ons is het dus nog even afwachten wanneer de grenzen weer opengaan. Het goede nieuws is dat het vaccinatieprogramma in Indonesië snel gaat. Gelukkig neemt het aantal besmettingen af. Ze verwachten dat in juni 70% van de inwoners gevaccineerd zijn, waarna Bali langzamerhand de grenzen weer kan openen. Hopelijk kunnen we snel weer een mooie rondreis maken op deze populaire eilandbestemming.

Wat is de beste reistijd?

Bali heeft een tropisch klimaat. Deze bestaat uit een droog seizoen (april tot september) en het regenseizoen (oktober tot april). De temperatuur op Bali, ± 30°, is het hele jaar constant. In het droge seizoen heeft een dag gemiddeld 10 zonuren. In principe kan je tijdens beide seizoenen prima reizen. In het regenseizoen vinden de buien namelijk vaak plaats aan het einde van de dag of in de nacht. Dit zijn vaak korte, forse regenbuien. Wil je deze buien vermijden, dan adviseren we je om in het droge seizoen te gaan.

Hoe dan ook; ga je op vakantie naar Bali dan heb je zomerkleding en zomerse accessoires nodig. T-shirts, korte broeken, jurkjes, rokjes en alle andere zomerkleding horen in je koffer thuis. Ook luchtige slippers voor een strandwandeling mogen niet vergeten worden. Wil je zomerse artikelen laten personaliseren? Laat dan slippers bedrukken met een logo, naam of print. Wil je nog beter opvallen met gepersonaliseerde producten? Laat dan ook strandballen bedrukken en gebruik ze op het strand of in een zwembad. Doordat er op een strand mensen met verschillende nationaliteiten bevinden, gaan bedrukte strandballen zelfs de hele wereld over.

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties