Kuta

Kuta Bali

De meest bekende bestemming van Bali is zonder twijfel Kuta. Deze plaats is in het zuiden van Bali te vinden en is volledig gericht op het toerisme. In het noorden van deze badplaats loopt het over in de bekende en luxere badplaats Seminyak. Van oorsprong is dit een vissersplaats. Met het opkomen van het toerisme is hier niet heel veel van overgebleven. Een vakantie is ideaal voor mensen die tijdens de vakantie willen zonnen, uitgaan, winkelen of wil gaan surfen. Op deze pagina vertellen we je alles over wat je kunt doen in deze badplaats.

Kuta Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Kuta vakantie voor jou boeken:

TUI
Corendon
VakantieDiscounter
Neckermann

Rondreizen boeken Indonesië/Bali:

Bali groepsreizen, singlereizen en meer met Fox reizen
Reizen Indonesië op maat met 333 Travel
Individuele rondreizen met Van Verre
Groepsreizen Indonesië/Bali met Djoser

Voordelig vliegen naar Bali:

WTC
SkyScanner
Vliegwinkel
VliegTickets

Kuta Bali is de plek om uit te gaan met SkyGarden als hoogtepunt! Overdag lekker relaxen op Kuta Beach en de vele bars.

Wat te doen in Kuta?

Een ding is zeker tijdens je vakantie in Kuta Bali. Dat is dat jij je er nooit zult vervelen. Hieronder lees je alles wat je tijdens je vakantie in deze badplaats kunt beleven:

Kuta Beach

Pantai Kuta Beach

Langs de kust vind je een langgerekt zandstrand waar je altijd wel een plekje kunt vinden om te liggen. Een nadeel is echter dat dit strand wel het meest toeristische strand van Bali is. Je zult dus niet snel een afgelegen plekje vinden waar je niemand anders tegenkomt. Een voordeel daarvan is wel weer dat je er alle faciliteiten tegenkomt die een toerist nodig heeft, zoals strandbedden en parasols. Deze kom je over het gehele strand tegen en kun je voor een paar euro voor een bepaalde tijd huren. Ook kun je altijd wel ergens een heerlijk koud biertje (Bintang) of een ander drankje kopen aan het strand. Op dit strand moet je er niet raar van opkijken als er continue Indonesiërs naar je toe komen die van alles aan je proberen te verkopen. Wanneer je “Tidak makasih” (nee bedankt) tegen ze zegt zullen ze vrij snel begrijpen dat je geen interesse hebt.

Kuta Beach is wel erg geschikt voor beginnende surfers. Er is een sterke stroming en er zijn hoge golven. Ook kun je overal over het strand surfplanken huren en zijn er altijd Indonesiërs die je hier graag een surflesje geven. Een nadeel is dat het er erg druk kan zijn. Daarom kun je het beste vroeg in de ochtend gaan wanneer je wilt surfen.

Surfen in Kuta

Zonvakantie Kuta

Strand in Kuta

Uitgaan Kuta

Stappen in Kuta

Veel toeristen gaan op vakantie naar Kuta Bali vanwege het uitgaansleven. In deze badplaats vind je in het centrum aan Legian Street de beste clubs en uitgaansgelegenheden. Het hele jaar door kun je hier iedere dag een goed feestje vieren tot vroeg in de ochtend. Hieronder geven we meer informatie over de leukste bestemmingen om uit te gaan:

  • Skygarden – Dit is de grootste discotheek van het hele eiland. Deze club moet je eens bezocht hebben tijdens je vakantie of reis naar Bali. Aan te raden is om de agenda van Skygarden in de gaten te houden, want er komen vaak bekende namen draaien in deze club. De club bestaat in totaal uit vier verdiepingen. De eerste verdieping is waar je binnenkomt en is regelmatig live muziek. De tweede verdieping is waar je een grote dansvloer aantreft en dit is ook het main gedeelte. De derde verdieping bestaat uit kleinere zalen en dansgedeeltes met bars. Tot slot is er een vierde verdieping welke bestaat uit een lounge gedeelte welke ook wel Rooftop Garden Lounge wordt genoemd. Vanaf hier heb je een uitzicht over Bali Kuta en kun je even bijkomen van al het dansen.
  • Bounty – Ook dit is een grote club op Bali. Het is aan dezelfde weg (Legian Street) als Skygarden te vinden. Bij de discotheek Bounty tref je voornamelijk veel Australiërs aan die er puur komen voor een goed feest. Bounty bestaat uit twee dansvloeren en er is vaak geen entree indien er geen speciale evenementen worden gehouden. Tussen 23:00 en 2:00 gaat het er iedere dag helemaal los.
  • Eikon Bar – Nog een zeer populaire spot aan Legian Street is Eikon bar. De muziek die hier voornamelijk wordt gedraaid bestaat uit Hip-Hop en R&B. Een groot voordeel aan Eikon Bar is dat deze relatief vroeg op de avond van start gaat, namelijk 18:00. Er zijn vaak verschillende drinkacties, zoals een Happy Hour, waardoor je hier relatief goedkoop kunt indrinken.


Wanneer je door Legian Street heen loopt dan zie je overal wel bars en andere uitgaansgelegenheden. In Kuta Bali hoef je absoluut niet bang te zijn dat je een avond niet uit kunt gaan. Meer informatie over het uitgaan in Kuta? Klik dan op de voorgaande link.

Winkelen

Kuta is volgebouwd met winkels. Je komt er veel Westerse winkels tegen, maar loop je door de plaats heen dan zie je ook veel lokale kraampjes. Bij de lokale kraampjes kun je echte Indonesische spullen kopen, zoals kleding, houtsnijwerken, schilderingen of andere souvenirs. Een populaire winkelstraat is Kuta Square. Bij Kuta Square vind je ook de Art Market. Dit is een lokale markt waar je traditionele Indonesische artikelen tegenkomt. De spullen die je op de Art Market ziet zijn gemaakt door de lokale bevolking. Het beste kun je altijd afdingen op de prijzen, want er wordt vaak meer voor gevraagd bij toeristen.

Wil je de warmte ontsnappen tijdens het winkelen? Dan zijn er twee winkelcentra in Kuta waar je in de verkoeling van de malls de winkels kunt bezoeken. De twee malls in deze badplaats zijn Beachwalk en Discovery Mall. Beachwalk is te vinden aan de kustweg bij het strand en beschikt ook over een bioscoop.

Water Bom

Dit is het grootste waterpark van Bali. Ben jij een liefhebber van waterpretparken? Dan is deze niet te missen. Zowel jong en oud zal zich uitstekend kunnen vermaken. Water Bom behoort zelfs tot een van de grootste waterpretparken van heel Azië. Enkele te gekke attracties in Water Bom zijn Boomerang, Climax, Super Bowl, Pipeline of Python. Wanneer je deze attracties langsgaat zul je zonder twijfel aan het eind van de dag met een adrenaline kick naar huis gaan.

Water Bom is te vinden tegenover het winkelcentrum Discovery Mall. Aangeraden wordt om je tickets al in de ochtend te halen, omdat het er erg druk kan worden. Parkeren is er gratis.

Uitgaan in Kuta

Shoppen in Kuta

Waterpretpark Bali

Overige activiteiten

Kuta tempel

Heb je aan de bovenstaande activiteiten nog niet voldoende? In Kuta hebben we nog een aantal activiteiten voor je. Deze sommen we hieronder op:

  • Bezoek de Vihara Dharmayana tempel. Naast alle toeristische bezigheden kun je op deze manier ook meer cultuur bezichtigen. Deze tempel zit erg verborgen en het kan zijn dat je even moet zoeken. De Vihara Dharmayana tempel is een bijzondere tempel om te zien en het is een Chinese Boeddhistische tempel. Deze tempel heeft een schitterende architectuur en er zijn vrijwel geen tekenen van veroudering te zien.
  • Kuta Beach Sea Turtle Centre – Dit is een centrum dat alles doet heeft om zoveel mogelijk eieren van zeeschildpadden te laten uitbroeden. Het centrum is een grote broedkamer om zeeschildpad eieren uit te laten komen. Iedere dag is er weer de mogelijkheid om de kleine zeeschildpadden los te laten in de zee.
  • Spa – Overal in Kuta Bali kom je veel spa’s tegen waar je kunt genieten van een heerlijke voetmassage of een Balinese lichaamsmassage. Op deze manier kom je optimaal tot ontspanning tijdens je vakantie.
  • Ground Zero Monument – In het drukke centrum in Kuta is een monument te vinden ter nagedachtenis van de aanslagen op Bali in 2002. Tijdens deze aanslagen zijn er drie bommen tot ontploffing gebracht, waaronder midden in het drukke centrum. Tijdens de aanslagen zijn er 202 mensen om het leven gekomen, waaronder vier Nederlanders.

Overnachten

Ben je op zoek naar een geschikte overnachten in Kuta Bali? In Kuta barst het van de hotels, appartementen en villa’s. Wij hebben een pagina gemaakt met hotels en geschikte accommodaties om te verblijven. Bekijk hier de beste hotels en overnachtingen in Kuta. Je kunt direct door naar de website om een overnachting te boeken en je vakantie te beginnen.

Weer Kuta

Je wilt natuurlijk op vakantie gaan naar deze bestemming wanneer je bent voorzien van het optimale klimaat. Het weer Kuta is vergelijkbaar met de rest van het eiland. Bekijk daarom onze pagina over het weer op Bali voor alle actuele informatie. Hier vind je informatie over het klimaat voor het gehele jaar door.

0 0 stemmen
Geef beoordeling