Denpasar

De hoofdstad van Bali is Denpasar. Dit is tevens de grootste stad van het eiland. In deze stad wonen circa 800.000 mensen. Het is er erg druk en met name op de weg is het er een chaos. Voor de meeste toeristen is Denpasar geen interessante plek om te verblijven. Er zijn relatief weinig voorzieningen die zijn gericht op toeristen en er is niet heel veel te doen. Toch is het een geschikte plek om voor een dag te bezoeken wie dat wil. Dat komt voorname door de geschiedenis die de stad heeft, waar de Nederlanders o.a. een rol in hebben gespeeld. Wil jij Denpasar voor een dag bezoeken? Op deze pagina vind je wat je er allemaal kunt doen.

Erg druk in het verkeer, maar wel een aanrader om er een bezoek aan te brengen! Dit is waar de meeste lokale mensen wonen.

Denpasar Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Denpasar vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Wat te doen in Denpasar

Onderstaand zijn alle activiteiten te lezen die je in Denpasar Bali kunt doen. Zorg tijdens je vakantie naar Denpasar voor een goede accommodatie op Bali. Je kunt op de links klikken om direct meer over de activiteit te lezen:

Lapangan Puputan Margarana

Zeker voor Nederlanders is dit een bijzondere plek om te bezoeken. Het is een plein, oftewel een park. Je treft er een grote vijver aan met het Alun-Alun Puputan beeld. Dit beeld is gemaakt ter nagedachtenis aan de droevige gebeurtenissen van 20 september 1906. In het jaar 1906 hebben de Nederlanders de stad Denpasar veroverd. Om uit handen van de Nederlanders te blijven zijn er honderden Balinezen in witte kleding bij elkaar gekomen om er massaal zelfmoord te plegen. De Balinezen die hier geen zelfmoord pleegden zijn later alsnog vermoord door Nederlanders.

Bajra Sandhi Monument

Nog een monument wat de strijd van de inwoners van Bali vroeger hebben moeten voeren is het Bajra Sandhi Monument. Ook dit monument is in een park te vinden en is gebouwd ter herdenking van de strijd van het Balinese volk. In 1987 is er gestart met de bouw van het monument en in 2003 was de bouw van het monument afgerond. Binnen zijn er diverse kunstwerken te bezichtigen.

Satria Paleis

Leuk om een bezoek aan te brengen is het Satria Paleis. In het jaar 1930 is dit paleis herbouwd en bij het paleis zijn Koninklijke tempels te vinden. Bij het paleis kun je de prachtige architectuur bekijken hoe deze is gebouwd. Belangrijker is misschien nog wel dat je hier de dolken kunt bezichtigen die zijn gebruikt tijdens de massale zelfmoord van Paputan in 1906, zoals hierboven beschreven. Ook worden de tempels vaak gebruikt voor dansvoorstellingen.

De Jagatnata tempel

Ceremonie Denpasar

In 1953 is de tempel Pura Agung Jagatnata gebouwd. Het is een Hindoeïstische tempel en hij is gebouwd om de god Sanghyang Wifi Wasa eer aan te doen. Twee keer in de maand wordt hier een ceremonie gehouden. Dit wordt gedaan bij volle en nieuwe maan. De ceremonie wordt gehouden met schaduwpoppen. Het is erg leuk om een van deze ceremonies te bezoeken indien je de kans hebt, maar het kan er wel erg druk worden. Het beeld dat in de tempel is te vinden is helemaal van goud gemaakt. De tempel wordt veel bezocht door toeristen, maar ook Hindoe mensen.

Puputan
Puputan herdenking
Bajra Sandhi Monument
Bajra Sandhi Monument
De Jagatnata tempel
De Jagatnata tempel

Kookcursus

Eenmaal thuisgekomen van je Bali vakantie wil je natuurlijk het lekkere eten niet missen. Daarom kun je in Bali Denpasar een kookcursus bijwonen om ook de heerlijke Balinese gerechten klaar te kunnen maken. Je hebt zelf de keuze om een cursus te nemen van slechts een dagdeel of meerdere dagen. Het leuke aan een dergelijke cursus is dat je mee wordt genomen naar een lokale markt om alle ingrediënten te kopen die je later zelf klaar moet maken. En natuurlijk kun je aan het eind zelf heerlijk smullen van de gerechten!

Overige activiteiten

  • Pasar Malam Kreneng: Een lokale markt in Denpasar Bali waar je tot in de vroege uurtjes rond kunt wandelen. Geen hele bijzondere markt, maar je kunt er lokaal eten uitproberen of leuke souvenirs kopen.
  • Pemecutan Paleis: Dit paleis was in de 16e eeuw gebouwd, maar is in het jaar 1906 vernietigd door de  Nederlanders. Momenteel is het weer herbouwd en wordt het gebruikt als een hotel.
  • Pura Maospahit tempel: Dit is de oudste tempel van heel Bali. Het is in de 14e eeuw gebouwd. Helaas is er veel van de tempel verloren gegaan bij een aardbeving aan het begin van de 20ste eeuw. Toch zijn er nog verschillende bouwwerken te bewonderen.

Denpasar Airport

Een grote verwarring die vaak ontstaat is waar het vliegveld precies ligt. Het grootste vliegveld op Bali wordt vaak aangeduid met Denpasar Airport. Wanneer mensen over Denpasar Airport praten dan bedoelen ze Ngurah Rai Airport. Echter ligt dit vliegveld niet in Denpasar, maar is deze zuidelijker gelegen. Met de auto doe je er circa een half uur over om in Denpasar te komen (afhankelijk van het verkeer). Zorg dus dat je hier zelf geen verwarring over krijgt.

Restaurants

Wil je genieten van de heerlijke Indonesische gerechten? Hieronder hebben we een lijstje met enkele populaire restaurants in Bali Denpasar:

  • Warung Gula Bali: Een restaurant waar je kunt genieten van enkele heerlijke lokale gerechten. Het restaurant is erg populair bij toeristen.
  • Warung Mina Renon: Over heel Bali zijn er meerdere restaurants van Warung Mina Renon te vinden. Het restaurant is gespecialiseerd in visgerechten
  • D’Cost Seafood: Nog een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten.
  • Jebak (Tip): Dit is een lokatie waar je veel verschillende restaurants vindt. De meeste avonden wordt er ook live muziek gehouden. Bij elke etenskraam zie je verschillende afbeeldingen van de gerechten, waardoor je snel een overzicht hebt van de verschillende keuzes.
  • Babi Guling Chandra: Voor de liefhebbers van varkensvlees is Babi Guling Chandra een geschikte optie. Je vindt hier traditionele Indonesische gerechten.
  • Serba Sambal: Er zijn veel verschillende kruiden te kiezen en verschillende gerechten. Bij dit restaurant leer je meer over de traditionele gerechten kennen.

Locatie

Je reis vervolgen:

 

 Sanur  27 min.
 Kuta  25 min.
 Seminyak  27 min.
 Canggu  40 min.
 Nusa Dua  47 min.
 Ubud  1 uur
 Uluwatu  1 uur en 8 min.
 Jimbaran  44 min.

 

 

0 0 stemmen
Geef beoordeling