Nusa Penida

Nusa Penida

Richting het zuidoosten van Bali is het schitterende eiland Nusa Penida te vinden. Dit eiland heeft een oppervlakte van 200 vierkante kilometer en telt ongeveer 50.000 lokale inwoners. Nusa Penida Bali is naast Nusa Lembongan en Nusa Ceningan gelegen. Er zijn verschillende redenen wanneer het leuk is om een bezoek te brengen aan dit eiland. Het eiland is erg relaxt en je komt er (nog) geen massatoerisme tegen, zoals op andere plekken op Bali. Daarnaast heeft het eiland een schitterende ongerepte natuur. Op Nusa Penida kun je een scooter huren, waarmee je op je gemakje het hele eiland over kunt toeren.

Nog nooit zulke mooie plekken gezien als op Nusa Penida!

Om er te komen kun je een boot nemen die vertrekt uit de haven van Sanur. Dagelijks gaan er boten vanuit deze haven naar Nusa Penida. De prijs voor lokale mensen zit rond de 75.000 rupiah (éénrichting) en voor toeristen ligt de prijs rond de 150.000 rupiah. Op deze pagina lees je meer informatie over de hoogtepunten van dit eiland.

Let op: Er zijn geen pinautomaten op het eiland dus het is belangrijk om van tevoren voldoende geld mee te nemen. Er zijn wel mogelijkheden om ter plekke geld te lenen, zodat je het terugbetaald wanneer je weer op Bali komt, maar hier betaal je altijd wel een hoge commissie over. Het makkelijkste is wanneer je alles van tevoren hebt voorbereid.

Nusa Penida Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Nusa Penida vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Bezienswaardigheden & activiteiten Nusa Penida Bali

Nusa Penida is een werkelijk paradijs, omdat er nog weinig toerisme is te vinden. Je kunt het eiland op je dode gemakje verkennen op een scooter. Je rijdt door dorpjes waar de bevolking nog maar nauwelijks Engels spreekt, je gaat op zoek naar schitterende natuur en belandt op lege stranden die je helemaal voor jezelf hebt. Wanneer je over het eiland heenrijdt dan zal je er ook achter komen hoe groot het eiland wel niet is. Met de onderstaande informatie willen we laten zien hoe bijzonder dit eiland wel niet is om te bezoeken. We zullen alle hoogtepunten met je delen, zodat je precies weet waar je aan toe bent bij het bezoeken van dit eiland.

Kelingking Beach Secret Point

Dit punt is verbazingwekkend niet erg populair. De lokale mensen kennen Kelingking Beach Secret Point allemaal wel, maar bij toeristen is het nog niet erg bekend. Naar onze mening is dit het meest prachtige natuurlijke plekje van heel Bali! Hieronder hebben we een afbeelding geplaatst van dit punt. Voor wie er van houdt om mooie foto’s te schieten is dit de plek om te bezoeken. Het kan lastig zijn om er te komen, want de wegen die er naartoe leiden zijn niet even gemakkelijk om overheen te rijden. Ook zal je het laatste stukje moeten lopen om bij de viewpoint te komen, maar het uitzicht is werkelijk fantastisch. Het is ook nog mogelijk om een stuk naar beneden te lopen, maar dit is een gevaarlijk pad. Trek goede schoenen aan wanneer je dit van plan bent en pas op dat je niet uitglijdt. Er zijn weinig veiligheidsvoorschriften en een ongeluk zit in een klein hoekje.

Broken Beach

Aan de westkant van Nusa Penida is Broken Beach te vinden. Dit is geen strand om te gaan zonnen, want het is vrijwel onmogelijk om bij het strand zelf te komen. Toch is dit een must-see tijdens je bezoek aan Nusa Penida. Broken Beach was voorheen namelijk een grot en is met de jaren verder gebroken door de zee. Bij het bezoeken van Broken Beach loop je bovenlangs en kun je de prachtige rots met inham bewonderen. Ook dit is een perfecte plek om schitterende foto’s te schieten. Hieronder hebben we een foto geplaatst van het prachtige plaatsen van Broken Beach. Aan de hand van de afbeelding zal de naam ook wel snel duidelijk zijn!

Nusa Penida Broken Beach

Atuh Beach

Helemaal aan de zuidoost kant van het eiland is wel een schitterend strand te vinden waar het mogelijk is om te zwemmen. Het is niet de makkelijkste plek om te komen, maar dat maakt het juist een avontuur om erheen te gaan. De wegen die naar Atuh Beach leiden zijn niet de beste wegen. Eenmaal aangekomen zal je je scooter moeten parkeren en nog ongeveer een kwartier moeten lopen om bij het strand te komen. Het strand is in de meeste gevallen bijna leeg, waardoor je in alle rust van dit prachtige strand kunt genieten. Er zijn enkele barretjes waar je een drankje kunt halen en een kokosnoot kunt drinken.

Iets verderop van dit strand zijn er bordjes te zien waar Treehouse op staat. Hier is een boomhut op een aparte klif te bekijken. Om hier te komen wandel je een stuk naar beneden en kun je vervolgens de klif op waar je een leuk plekje hebt om te zitten. Geniet hier van de prachtige uitzichten en de avontuurlijke wandeling!

Crystal Bay

In het noordwesten van Nusa Penida is het prachtige strand Crystal Bay te vinden. Dit strand is in tegenstelling tot veel andere stranden makkelijker te bereiken en het ligt ook dichter bij de meeste hotels en resorts. Het is een prachtig wit zandstrand met kristalhelder water. Je kunt direct bij het strand parkeren en hoeft dus niet eerst nog een stuk te wandelen om er te komen. Neem een snorkel setje mee, want het is een erg geschikte plek om te gaan snorkelen. Aan het strand zijn verschillende barretjes waar het mogelijk is om het een en ander te kopen.

Puncak Mundi tempel

De bekendste tempel van Nusa Penida is de Puncak Mundi tempel. Deze tempel is te vinden op een hoogte van maar liefst 520 meter en vanaf hier kun je dus direct ook genieten van het prachtige uitzicht over het eiland. Het beste kun je hier met de scooter naartoe rijden wat al een leuke ervaring op zich is. De wegen zijn vaak stijl en niet al te goed onderhouden. Ook de tempel zelf ziet er prachtig uit en is een plaatje om te zien. De lokale mensen zijn hier vaak erg vriendelijk.

Duiken en snorkelen

Nusa Penida Manta Point

Nusa Penida kent diverse locaties met een prachtige onderwaterwereld. Dit maakt het uitstekend om te gaan duiken en snorkelen. Het eiland kent dan ook verschillende duikscholen en plekken om de juiste spullen te huren. Het is mogelijk om mee te gaan met een toer, zodat je zeker weet dat je op mooie plekken terecht komt. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelfstandig met een scooter het eiland over te gaan en naar de mooiste duik- en snorkel locaties toe te gaan. Enkele bekende spots zijn Manta Point, Crystal Bay, Gamat Bay, Toyapakeh en Manta 66. Een van de meeste bijzondere plekken is volgens ons Manta Point. Hier kun je Manta’s spotten. Dit zijn roggen die een grootte hebben van 4,5 tot 9 meter. Het is een werkelijk plaatje om deze dieren onder water te kunnen spotten.

De rotsachtige zuidkust

De hele zuidkust, waar Atuh Beach ook een onderdeel van is, bestaat uit vele rotsen. Dit is een prachtig ongerept natuurgebied. Leuk is om hier met de scooter zoveel mogelijk langs te toeren. Makkelijk zal dit niet gaan, want de wegen zijn niet bepaald goed onderhouden. Toch zorgt dit juist voor een leuk avontuur wanneer je er langsrijdt. Op verschillende plekken kun je stoppen en rondwandelen om de natuur te bewonderen.

Restaurants

Zoals we hiervoor hebben aangegeven is het een groot voordeel dat Nusa Penida nog maar weinig toerisme kent. Dat zorgt ervoor dat je op je gemakje het eiland kunt verkennen en niet wordt omgeven door de drukte van andere toeristen. Toch heeft dat ook weer zijn nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat er maar weinig goede restaurants op het eiland zijn te vinden. Zeker voor toeristen die de meeste Indonesische gerechten niet kennen kan het lastig zijn om goed eten te vinden. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met bekende restaurants:

  • Penida Colada
  • Mola Mola Waroeng
  • The Gallery Nusa Penida
  • Warung Pondok
  • Warung Jungle
  • Penida Minang Beach
Uitzicht van Nusa Penida op Bali
0 0 stemmen
Geef beoordeling