Lovina

Lovina Bali

Helemaal in het noorden van Bali is de bestemming Lovina te vinden. Deze wordt ook wel aangeduid als Lovina Beach. Dit gebied is voornamelijk erg populair omdat het er een stuk minder toeristisch is dan het zuiden van Bali, maar je er wel alle faciliteiten tegenkomt voor alle toeristen. Lovina is in feite geen plaats, maar het is een gebied bestaande uit verschillende dorpjes. Het bestaat namelijk uit de dorpjes Tukad, Mungga, Kalibukbuk, Temukus, Kaliasem, Anturan en Pemaron. Op deze pagina lees je alles wat er te doen is, geven we tips om te eten en drinken en overige informatie over Lovina Bali. Klik hier voor de verblijven in Lovina.

Relaxte plek in het noorden van Bali. Erg leuk om de dolfijnen te zien, maar ook wel toeristisch.

Bali Lovina vakantie boeken doe je hier!

Direct de Lovina vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Wat te doen in Lovina Bali?

Onderstaand kun je op een van de links klikken om direct naar de activiteiten te gaan:

Dolfijnen spotten

Dolfijnen spotten in Lovina

De voornaamste attractie van Bali Lovina zijn de dolfijnen die enkele kilometer bij de kust vandaan zwemmen. Veel toeristen komen voornamelijk naar deze bestemming om de dolfijnen te bekijken. Bijna iedere dag zijn de dolfijnen in de buurt van deze plaats wel te zien. Bij de meeste hotels Lovina Bali worden er tochten aangeboden waarbij je met een boot richting de dolfijnen gaat. De meeste boten vertrekken al in de ochtend rond een uur of 6:00. Je zult dus al vroeg moeten opstaan in de ochtend. Ook in het plaatsje zelf kom je toeristenbureautjes tegen waar je een tocht kunt boeken om de dolfijnen te spotten. Een normale prijs voor een dergelijke tocht is 100.000 rupiah (circa € 7,-) per persoon.

Een groot nadeel aan deze tochten is dat het de laatste jaren wel heel erg toeristisch is geworden. Er zijn namelijk kuddes boten te vinden in de gebieden waar de dolfijnen te spotten zijn. Zodra er ergens in het gebied een dolfijn te zien is dan gaan alles boten er direct op af. Het massatoerisme aan boten is voor veel mensen een reden waarom de activiteit tegen kan vallen.

Lovina Beach

Bij Lovina Beach

Verder is het strand in deze badplaats erg in trek onder de toeristen. Het is er gelukkig nog een stuk richtiger dan het strand in Kuta of Seminyak. Hoelang dit nog zo zal blijven is echter maar de vraag. Het strand bestaat uit zwart lavazand en is daarom anders dan de stranden in het zuiden van het eiland. De rustigere sfeer, het mooie strand en de prachtige palmbomen aan het strand zorgen ervoor dat je hier heerlijk een paar dagen kunt vertoeven.

Indien je vroeg in de ochtend opstaat dan heb je aan Lovina Beach de kans om te genieten van de zonsopgang. Indien je deze wandeling maakt bij helder weer dan kun je in de verte in de ochtend zelfs al de vulkaan Bromo op Java zien.

De omgeving verkennen

Een echte aanrader is om een scootertje, een fiets of een auto te huren. Onze voorkeur gaat uit naar een scooter of een fiets, hoewel een fiets ook erg warm kan zijn. Op deze manier kun je de prachtige omgeving rond Bali Lovina gaan verkennen. De omgeving van Lovina bestaat namelijk uit prachtige ongerepte natuur en traditionele dorpjes. In deze dorpjes krijg je een goede indruk hoe de Indonesiërs leven wanneer er geen toerisme aanwezig is.

Op een afstand van 10 kilometer vind je de Brahmavira Arama. Dit is een boeddhistisch klooster die de miniatuur heeft van de Borobudur tempel op Java. Daarnaast zijn er nog meer leuke tempels in de omgeving te vinden. Wanneer je op je eigen gemak rondtoert dan kom je deze vanzelf tegen.

Banjar Hot Springs

Nog een heerlijke activiteit tijdens je vakantie is het bezoeken van de Hot Springs. Onder de locals worden deze ook wel aangeduid als Air Panas Banjar. Air betekent water, panas betekent warm en banjar betekent rijen. Het zijn dus rijen aan warm water die je hier tegenkomt. De Hot Springs zijn dichtbij de Brahmavira Arama klooster te vinden. Je kunt hier heerlijk op je gemakje onderdompelen in het warme bronwater en genieten van je vakantie.

Duiken en snorkelen

duiken en snorkelen nusa lembongan

Bij Lovina kom je prachtige koraalriffen tegen waar je zeer geslaagd kunt gaan duiken of snorkelen. Wat jammer is, is dat het koraal al erg beschadigd is door de boten en doordat er veel is gevist met dynamiet. In Lovina Bali zijn verschillende toeristenbureaus aanwezig die tochten aanbieden naar mooie duikplekken. Een zeer geslaagde locatie om te gaan duiken is in het westen van Bali bij het Menjangan Island. Vanuit Lovina zijn er verschillende tochten die je naar deze locatie brengen. Ook richting het oosten van het eiland kom je bij Tulamben een mooie duiklocatie tegen. Er is hier een schipbreuk onder water te vinden. Klik hier voor de mooiste duikplekken op Bali.

Overige activiteiten

 • Kom helemaal tot ontspanning bij het bezoeken van een spa. Enkele bekende spa’s zijn Agung’s Spa, Spa BALINDA of Bali Samadhi Spa.
 • Yoga of pilates.
 • Boek een excursie bij een van de toeristenbureaus. Je kunt bijvoorbeeld vanaf hier naar een van de vulkanen op Bali.

Eten en drinken

Op zoek naar geschikte locaties om te eten? Hieronder benoemen we een aantal heerlijke restaurants waar je uitstekend terecht kunt:

 • Spice Beach Club: Voor een prachtige locatie direct aan het water ga je naar Spice Beach Club. Je vindt hier heerlijke gerechten voor een acceptabele prijs. De gerechten bestaan uit een combinatie van Indonesische gerechten en Europese gerechten. Er is zelf een Hollandse kroket en friet te krijgen!
 • Secret Garden restaurant: De prijs hier ligt iets hoger dat de gemiddelde prijzen, maar het is zeker het waard. De Secret Garden ligt iets verder achteraf, maar het heerlijke eten en het vriendelijke personeel maken alles goed. Een absolute aanrader!
 • Buda Bakery en resto: Dit is een goede plek om te lunchen. Ze hebben er heerlijke broodjes, Indonesische gerechten en muesli met fruit en yoghurt. Ook heb je vanaf deze locatie een mooi uitzicht.
 • Warung Jegeg: Hier tref je heerlijke Indonesische gerechten aan met vriendelijk personeel.

Hieronder benoemen we enkele plekken waar je heerlijk een drankje kunt doen of kunt uitgaan Lovina:

 • Vulcano bar: Dit is meer een discotheek, maar een van de bekendere plekken. Het ligt vlak buiten de plaats Lovina Bali richting Singaraja.
 • Pasha: Dit is een discotheek in het centrum van de plaats.
 • Sun Rise Bar: Gezellige en leuke bar om een drankje te doen.
 • Zigiz Bar: Zin in een heerlijke cocktail? Bij deze bar vind je veel verschillende cocktails op het menu.

Locatie

Hieronder zie je de locatie waar je Lovina Beach vindt. Ook hebben we een tabel gemaakt met een overzicht van andere bestemming op Bali die je kunt bezoeken. Je ziet direct de verschillende reistijden per auto.

Je reis verlengen:

 BestemmingenReistijden
 Kintamani 2 uur en 7 min.
 Ubud 2 uur en 12 min.
 Kuta 2 uur en 44 min.
 Seminyak 2 uur en 35 min.
 Sanur 2 uur en 41 min.
 Uluwatu 3 uur en 21 min.
 Canggu 2 uur en 19 min.
0 0 stemmen
Geef beoordeling