Visum

Ga je op vakantie naar Bali? Dan is het goed om te weten of je wel of geen visum nodig hebt. De vraag of je een visum Indonesie (Bali) nodig hebt hangt van een aantal zaken af. Het eiland Bali ligt in Indonesië. Je moet dus voldoen aan de eisen die gelden voor het bezoeken van Indonesië. Hieronder lees je alle antwoorden op de vragen over een visum Bali.

Wel of geen visum nodig voor Bali?

Beschik je over een Nederlands of Belgisch paspoort en ben je van plan om maximaal 30 dagen in Indonesië te blijven? Dan heb je geen visum nodig. Mensen met een Nederlands of Belgisch paspoort mogen gratis maximaal 30 dagen in Indonesië blijven. Bij aankomst op het vliegveld op Bali krijg je een stempel waarmee je 30 dagen in Indonesië kunt blijven. Wel moet je hiervoor aan de onderstaande eisen hebben voldoen om het land in te mogen:

  • Een geldig Nederlands of Belgisch paspoort
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat je Indonesië in gaat.
  • Je moet beschikken over een uitvliegticket. Dit moet je tonen op het moment wanneer je het land in gaat. De datum van het uitvliegticket moet binnen de 30 dagen vallen wanneer je het land in gaat. Op deze manier laat je aan de douane zien dat je niet langer dan 30 dagen in het land zult verblijven.

Let op: Wanneer je gratis 30 dagen in het land verblijft dan kun je dit later niet alsnog verlengen. Je kunt je visum niet omwisselen of veranderen en op Bali kun je geen visum krijgen waarmee je uiteindelijk langer dan 30 dagen kunt verblijven. Indien je langer dan 30 dagen in Indonesië wilt verblijven dan dien je vooraf een visum te hebben geregeld. Hieronder lees je er meer over.

Langer dan 30 dagen op Bali?

Ben je van plan om langer dan 30 dagen op Bali te blijven? Dan dien je hiervoor vooraf een visum te regelen. In Nederland kun je naar de Indonesische ambassade die in Den Haag is te vinden. Hier kun je een aanvraag doen voor een visum voor Indonesië. Dit visum is 60 dagen geldig en kan op Bali vier keer met een maand worden verlengd. In totaal kun je dan zes maanden in Indonesië verblijven.

Let op: Op het moment dat je een visum hebt en het land verlaat dan vervalt het visum ook. Ben je dus twee maanden op Bali en wil een een reis naar Singapore of een andere bestemming maken? Dan dien je weer een nieuw visum voor Indonesië te halen indien je van plan bent om weer terug te gaan naar Indonesië.

Geen Nederlands of Belgisch paspoort?

Beschik je niet over een Nederlands of Belgisch paspoort? Dan dien je contact op te nemen met de Indonesische ambassade. Per land kunnen de voorwaarden verschillen en veranderen de regels.

Een vliegticket regelen

Heb je je visum geregeld en is alles voor elkaar? Dan wordt het tijd om je vlucht naar Bali te regelen. Klik hiervoor op de voorgaande link om onze tips te lezen voor een goedkope vlucht naar Bali. Je vindt er diverse bespaartips waarmee jij snel heel wat geld kunt besparen op je reis en wij vergelijken de vluchten voor je. Oftewel jij kunt meer besteden tijdens je vakantie! Zorg ook voor je verblijf op Bali. Bekijk hier een overzicht van de mooiste accommodaties.

0 0 stemmen
Geef beoordeling