Ubud

Ubud

Ubud Bali ligt redelijk centraal op het vakantie eiland Bali en is een plek waar je geweest moet zijn tijdens je vakantie. Naast dat het erg centraal ligt wordt deze plaats ook gezien als het culturele centrum van Bali. Je komt er geen stranden tegen die je in het zuiden en op andere plekken wel tegenkomt, maar in ruil hiervoor krijg je een hoop andere faciliteiten terug. Ubud is hoger gelegen dan veel andere bestemmingen, waardoor het klimaat er ook wat aangenamer is.

Ubud is de mooiste plek waar ik ben geweest op Bali! Erg cultureel en relaxte plek waar je geweest moet zijn.

Ubud Bali vakantie boeken doe je hier!

Direct de Ubud vakantie voor jou boeken:


Rondreizen boeken Indonesië/Bali:


Voordelig vliegen naar Bali:

Mooie villa's Ubud

Voorheen was Ubud een populaire bestemming voor backpackers. Tegenwoordig is deze bestemming uitgegroeid tot een locatie voor alle soorten toeristen en is een echte toeristenbestemming geworden. Dat zie je aan de vele villa’s, hotels en andere verblijven in de rijstvelden en in het prachtige centrum. Op deze pagina geven we meer informatie over alles wat er te doen is in Ubud en geven we je handige reistips.

Wat te doen in Ubud Bali

Onderstaand sommen we alle activiteiten op die je kunt ondernemen op deze bestemming:

Rijstvelden in Ubud

Rijstvelden Ubud

Tijdens het boeken van je vakantie naar Bali zal je ongetwijfeld vele advertenties zijn tegengekomen van prachtige rijstvelden. De kans is groot dat deze foto’s in de advertenties zijn geschoten in de buurt van Ubud Bali. De rijstvelden met de naam ‘Tegalalang Rice Terrace‘ liggen op 20 minuten rijden vanaf het centrum en zijn een van de meest bekende in heel Bali. Wanneer je in Ubud verblijft dan mag je deze rijstvelden absoluut niet missen.

Bij deze rijstvelden is het tegenwoordig wel erg toeristisch en proberen veel mensen je iets te verkopen. In de omgeving van Ubud zijn echter nog veel meer rijstvelden te vinden. Een aanrader is om eens een dagje een scooter te huren en hiermee door de omgeving van Ubud heen te gaan rijden. Je kunt willekeurig een route rijden en je komt altijd wel prachtige rijstvelden tegen.

Ubud Monkey Forest

Monkey Forest Ubud

In het centrum loop je al binnen enkele minuten naar het Ubud Monkey Forest. Monkey Forest wordt gezien als de meest bekende attractie in Ubud . Het is een jungle park dat bestaat uit drie tempels. In dit park lopen ook allerlei apen rond. Tijdens je vakantie moet je absoluut een bezoek hebben gebracht aan dit park. Je kunt een tros bananen kopen om deze aan de apen te voeren en mooie foto’s te schieten. Let er wel op dat de apen erg agressief kunnen zijn. Er is een kans dat je gebeten wordt en ze zijn bijzonder goed in het stelen van spullen van toeristen. Pas dus goed op waardevolle spullen die je bij je hebt.

Winkelen

Een dagje winkelen is hier ook een echte aanrader. Doordat het er zo toeristisch is vind je door de gehele bestemming heen wel plekken waar je geslaagd kunt winkelen. Wil je gerichter gaan shoppen naar bepaalde artikelen? Dan hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt:

  1. Ubud Art Market – Direct in het centrum is de Art market te vinden. Deze markt is dagelijks geopend en mede omdat deze zo gemakkelijk te bereiken is, is het een aanrader om deze te bezoeken. In Indonesië wordt de markt ook wel Pasar Seni Ubud genoemd. Spullen die je hier tegen zult komen zijn o.a. handgemaakte tassen, mandjes, zijden sjaals of allerlei andere handgemaakte artikelen. Ook wanneer je niet van plan bent om artikelen te kopen dan is het een aanrader om er een kijkje te nemen. Let er wel op dat het hier erg gebruikelijk is om af te dingen. Aan toeristen wordt een vele malen hogere prijs gevraagd.
  2. Sukawati Art Market – Deze markt is buiten Bali Ubud te vinden en wordt Pasar Seni Sukawati genoemd. Voor sommigen is deze markt echter leuker om te bezoeken, omdat het de echte Balinese kunst artikelen heeft. Je komt hier o.a. houten beelden, schilderijen of andere handgemaakte spullen tegen. Een nadeel is dat je wel een stukje moet reizen voor deze markt.
  3. Patha Handicraft – Op loopafstand van het centrum kun je deze markt bereiken. Deze plek is bekend vanwege de vele handgemaakt artikelen die je er ziet. Daarnaast is de markt mooi gelegen en kom je onderweg ernaartoe prachtige rijstvelden tegen.
  4. Ikat Batik – Op de hoek bij Monkey Forest kun je ook een bezoek brengen aan Ikat Batik. Dit is een van de plekken waar de locals handgemaakte spullen maken. Je komt hier veel kleden tegen en hebt zelfs de kans om de Indonesiërs hier zelf aan het werk te zien. Binnen zie je de traditionele werkwijze van de Balinezen waarmee de producten worden gemaakt.

Museum Puri Likisan

Heb je nog niet voldoende kunst gezien tijdens het winkelen? Dan kun je ook nog een kijkje nemen bij het museum Puri Likisan. Deze is te vinden op slechts een paar minuten lopen van het centrum. Het museum zelf bestaat uit drie gebouwen met moderne en traditionele Balinese kunst. Om binnen te komen betaal je 20.000 Rupiah (1,50 euro).

Balinese dans

Balinese dans

Meer van de echte Balinese cultuur zien doe je door een van de dansvoorstellingen bij te wonen. Vrijwel iedere avond wordt er een dansvoorstelling gehouden bij Puri Saren en Puri Saraswati. Deze beide locaties liggen in het centrum aan de hoofdweg ‘Jalan Raya Ubud’. De kans is klein dat je er naar op zoek moet gaan, want indien er een dansvoorstelling is dan zul je ongetwijfeld worden aangesproken door verschillende verkopers die je een ticket proberen te verkopen. De entree om binnen te komen is 50.000 Rupiah (circa €3,50).

Fietstochten

Nog een aanrader om te doen in Ubud Bali is een fietstocht te maken. Het leukste is om een fietstocht te boeken bij een toeristenbureautje. Naast dat je met een gezellig groepje op weg gaat zorgt de organisatie er ook voor dat je een leuke route neemt. Daarnaast past het uitermate geschikte bij onze Nederlandse cultuur en zit fietsen nou eenmaal in ons bloed!

Tijdens een georganiseerde fietstocht kom je ten eerste langs allerlei hoogtepunten en daarnaast worden er geregeld leuke activiteiten georganiseerd bij de tocht in. Zo kan het zijn dat je ergens verschillende koffie kunt proeven of een stop maakt in lokale dorpjes.

Gunung Kawi tempelcomplex

Een van de oudste tempelcomplexen van heel Bali zijn te vinden vlakbij Ubud. Het tempelcomplex Gunung Kawi ligt in de buurt van het Tegalalang Rice Terrace en kan dus goed samen worden gecombineerd. Dit complex dateert uit de 11e eeuw en is te vinden in het midden van een grote vallei. Om er te komen loop je van een steile trap van 370 treden naar beneden de vallei in. Wanneer je hier naar beneden loopt kun je genieten van de prachtige natuur en krijg je ondertussen de schitterende tempels te zien. Je kunt er iedere dag terecht. We raden aan om hier in de ochtend een kijkje te gaan nemen, omdat het er dan nog goed te doen is met de warmte.

Pura Tirta Empul tempel

Vlakbij de tempel Gunung Kawi is ook de tempel Tirta Empul te vinden. Deze tempel wordt ook wel de tempel van het heilige water genoemd. Het is een aanrader om ook de Tirta Empul te bezoeken wanneer je hier in de buurt bent. Als toerist mag je hier namelijk deelnemen aan het reinigingsritueel en je kunt je dus laten onderdompelen in het heilige water.

Overige activiteiten

Onderstaand bespreken we alle overige activiteiten die je verder in Ubud kunt ondernemen:

  • Neka Art Museum – Richting het noordwesten van het centrum kom je het Neka Art Museum tegen. Na het Puri Likisan museum is dit het leukste museum om te bezoeken voor echte Balinese kunst.
  • Een kookcursus – Wie in Bali is geweest zal vast onder de indruk zijn van de heerlijke gerechten. Eenmaal weer thuis dan wil je deze natuurlijk niet missen. Daarvoor neem je een Balinese kookcursus. Ten eerste is het ontzettend gezellig om te doen en ten tweede kom je achter een aantal geheimen hoe de heerlijke Indonesische gerechten worden klaargemaakt. Lees hier meer informatie over Balinese gerechten.
  • Bezoek een spa. In Ubud vind je overal wel een aantal spa’s om heerlijk tot rust te komen.
  • Yoga. Het is erg populair om eens mee te doen met een yoga sessie. Een populaire plek om aan yoga te doen is The Yoga Barn. Deze is te vinden ten oosten van Monkey Forest.

Andere bestemmingen bezoeken

Een groot voordeel aan een vakantie naar Bali is dat het erg centraal op het eiland is gelegen. Daarom blijven veel mensen langer in Ubud om ondertussen vanaf daar dagtrips te maken naar andere gebieden op het eiland. Dit kunt je zelfstandig doen of het een organisatie. Hieronder geven we je een indruk over de afstanden van andere bestemmingen vanaf Ubud.

 BestemmingReistijd
 Kuta 1 uur en 14 min.
 Seminyak 1 uur en 17 min.
 Canggu 1 uur en 7 minuten
 Kintamani 1 uur en 10 min.
 Lovina 2 uur en 18 min.
 Sanur 55 min.

Wil je op de kaart zien hoe je het snelst bij je gewenste bestemming wilt komen. Gebruik dan de onderstaande kaart vanaf Ubud:

0 0 stemmen
Geef beoordeling