Bali

Bali

Bali is een razend populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek want het heeft prachtige witte zandstranden. Verder kan je er helemaal uitgerust van terugkomen thuis. Ook kan je er super goed feesten. Voor natuurliefhebbers is dit eiland ook helemaal het einde. Door de rijstvelden en schitterende natuur kijk je bijna letterlijk je ogen uit. Het maakt niet uit welke soort vakanties je wilt maken van rondreis, zonvakantie of luxe reizen het kan allemaal. 

Algemene info

De beste reistijd is tijdens de Nederlandse zomer tussen mei en oktober. Het regenseizoen is namelijk vooral tussen november en maart. Het klimaat wat op Bali heerst is een tropisch regenwoud klimaat. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn niet heel groot. In het zuiden is het wel warmer dan in het noorden. Verder is het ook kouder in de bergen, dus mocht je een vulkaan gaan beklimmen neem dan een extra jasje mee. Voordat je nog überhaupt op reis gaat is het goed om te kijken welke inentingen je nodig hebt voor je reis. Dit kan je door contact op te nemen met je huisarts of GGD. Verder draag nooit een crossbody tasje om je schouders of alleen en hengels want criminelen rukken die zo van je af op de scooter. Je hebt geluk als ze alleen je tas hebben en niet dat jij dan ook zelf op straat ligt. Draag ook een helm op de scooter. Veel toeristen doen dit niet, maar er gebeuren erg veel ongelukken en het verkeer is hysterisch in Bali. Ook moet je er links rijden wat veel mensen niet zijn gewend. Door een helm te dragen voorkom je ongelukken met een ernstige afloop. Verder heb je visum nodig om Bali binnen te komen. Je hebt er één voor korten dan 30 dagen en één voor tussen de 30 en 60. Zoek dit goed uit voordat je een keuze maakt voor een rondreis Bali 

Surfen

Bali is de allerbeste plek om te surfen. Als beginner tot de pro’s er is voor iedereen een golf dat bij jouw niveau past. Het surfseizoen is van januari tot december. Het gebied rond Canggu is de perfecte plek om te beginnen als beginner. De golven zijn mild en niet zo snel. Het meest verstandige is om een lokale surfleraar in te schakelen. De surfguide kan jou alle plekken laten zien waar jij het beste kunt surfen. Het zal niet direct vanaf het begin goed gaan, maar na verloop van tijd zal je echt verbetering zien. 

Hotspots die je niet mag missen 

Je kan dagen, weken en zelfs maanden door Bali reizen en iedere keer iets nieuws ontdekken. Er zijn enkele hotspots die je absoluut niet mag missen. 

  1. De rijstvelden (sawa’s) van Ubud
  2. De zonsondergang bekijken vanaf Binging Beach. Het is een plek wat nog net niet té toeristisch is. Waar surfers in de avond met gitaren op een kleedje zitten en een kampvuur maken.
  3. Snuffelen op een marktje. Overal heb je wel marktjes waar je lekker rond kunt snuffelen en onder de locals kunt bevinden.
  4. Eten bij een eetkraampje dat is vaak het beste eten. Eet wel alleen als de locals er ook eten.   
  5. Een scooter huren en de bali al rijdend ontdekken. 
  6. Er zit een spa ongeveer op elke hoek. Hierdoor kan je overal een heerlijke massage krijgen.
0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties