Fotoboek maken vakantie

5 tips voor het maken van een fotoboek van jouw vakantie!

Als je terugkomt van een fijne vakantie wil je deze warme herinneringen natuurlijk vastleggen. Als je het fotoboek opent, waan je jezelf helemaal terug in de vakantie en staan de herinneringen weer levendig op jouw netvlies. Met deze 5 tips maak je in een handomdraai zo’n fotoboek!

1. Het boek zelf

Een fotoboek bestel je in allerlei verschillende soorten en maten. De kleine varianten zijn eenvoudig mee te nemen naar familie of vrienden zodat je daar kan vertellen over jouw vakantie. De foto’s in een klein fotoboek zijn ook heel klein. Als je echt mooie foto’s gemaakt hebt wil je deze natuurlijk in groot formaat bekijken. Kies dan voor een groot fotoboek.

2. Omslag en aantal pagina’s 

We gaan vaak voor veel, mooi én goedkoop. We proppen 12 foto’s op één pagina zodat we niet te veel pagina’s nodig hebben. Sommige foto’s verdienen echter echt een eigen pagina! Je kunt beter iets meer uitgeven aan een dikker fotoboek dan een goedkoop fotoboek met hele kleine foto’s.

Dit geldt ook voor de omslag. Een standaard omslag kost het minste maar waarschijnlijk heb je wel een prachtige foto die mooi op de omslag zou staan. Het kost wat extra maar jouw fotoboek is dan wel meteen een blikvanger in de huiskamer!

3. Indeling

Het is soms echt een lastige klus om alle uitgezochte foto’s op een leuke en mooie manier in het album te krijgen. Je kunt een standaard template gebruiken als je niet zoveel tijd of geen geduld hebt om alles uit te zoeken. Waarschijnlijk staan alle foto’s dan wel door elkaar. Als je ze op de juiste volgorde in het boek wil krijgen, begin dan lekker blanco en vul het op jouw manier in. Speel met de foto’s, ze hoeven niet allemaal recht te staan en zet er een leuke tekst bij.

4. Rust

Vaak ga je helemaal los bij het maken van een fotoboek. Een gave foto als achtergrond, 3-4 foto’s op een pagina (die je natuurlijk niet recht maar scheef zet), tekst en misschien nog een paar leuke plaatjes. Niet doen!  Neem even een pauze en bekijk het boek later nog eens objectief. Het is natuurlijk jouw eigen keus, maar een fotoboek met één neutrale achtergrond kijkt vaak veel fijner.

5. Het hoeft niet in één keer af

Neem de tijd. Leg het fotoboek af en toe weg en werk er meerdere keren aan. Hierdoor ga je ervaren wat je écht mooi vindt en hoe je jouw album het beste vormgeeft. Geef jouw fotoboek daarna een mooie, prominente plek in de woonkamer.

Eenvoudig een fotoboek zelf ontwerpen

Een zelfontworpen fotoboek is een geweldige manier om je vakantieherinneringen te bewaren. Of om cadeau te geven aan vrienden of familie. Bij Fotoboeken.nl profiteer je momenteel van een voordelige aanbieding. Zo profiteer je van korting én kun je eenvoudig zelf een fotoboek maken via hun website. Je kan gemakkelijk zelf teksten toevoegen of een persoonlijke lay-out uitkiezen. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit veel leuke achtergronden, kaders, maskers en plakboek-items. Zo maak je jouw fotoboek extra mooi op.


0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties