De mooiste stranden van Bali

De prachtige stranden Bali zijn voor vele vakantiegangers over de hele wereld een van de voornaamste redenen om op vakantie te gaan naar dit paradijs. Het gehele jaar door kun je er terecht voor een heerlijke aangename klimaat. Ga jij op vakantie naar Bali voor een zonvakantie? Houd dan rekening met het regenseizoen. Vanaf oktober t/m april is het regenseizoen op Bali. Ook tijdens deze maanden kun je prima op vakantie naar Bali voor een zonvakantie, maar je kunt tijdens deze maanden wel veel last hebben van regen.

Op deze pagina vertellen wij graag meer over de leukste en mooiste stranden van het eiland.

De top 12 stranden

Klik op een van de onderstaande links en je wordt direct doorgestuurd naar het betreffende strand.

Echo Beach

Echo Beach in Canggu is een van onze favoriete Bali stranden. Dat komt voornamelijk omdat dit strand een uitstekende sfeer heeft. Het is er redelijk toeristisch, maar nog niet zo toeristisch als enkele stranden Bali richting het zuiden bij Kuta en Seminyak. Verder heeft Echo Beach alles te bieden wat je nodig hebt aan een geschikt strand. Er zijn vele strandbars waar je terecht kunt voor een drankje en een hapje. Voor de goede sfeer staan er een paar boxen en wordt er heerlijke muziek afgespeeld.

Dit strand is verder ook zeer geschikt voor surfers. Canggu is de bestemming voor surfers en Echo Beach is voor hen een van de bekendste plekken om te komen. De golven zijn er altijd precies goed om heerlijk te kunnen surfen.

Echo Beach Canggu
Echo Beach Bali

Nyang Nyang Beach

Een van de mooiste stranden Bali van naar onze mening is Nyang Nyang Beach in Uluwatu. Er is niet makkelijk om bij het strand te komen. Mensen die niet goed ter been zijn wordt het niet aangeraden om dit strand te bezoeken. Om er te komen moet je namelijk een stuk naar beneden wandelen of een pad en je moet hetzelfde stuk weer omhoog wandelen. Toch is de wandeling zeker de moeite waard en ondertussen kun je genieten van het prachtige uitzicht.

Het strand valt bij ons erg goed in de smaak, omdat je er (nog) bijna geen toeristen tegenkomt. Dat komt doordat het strand onbekend is onder de toeristen en daarnaast moeilijk te bereiken is. Houd er wel rekening mee dat je hier weinig faciliteiten voor toeristen tegenkomt. Zelf een handdoekje meenemen om op te liggen en je eigen eten en drinken is wel zo verstandig. Een nadeel aan Nyang Nyang Beach is alleen dat je er niet makkelijk kunt zwemmen. Dat komt door het vele koraal dat in het wat zit.

Nyang Nyang Beach Uluwatu
Nyang Nyang Beach Bali

Balangan Beach

Balangan Beach in Jimbaran is een strand dat middelmatig toeristisch is. Je komt er steeds meer toeristen tegen, maar nog steeds is het een goed strand om te bezoeken. Het strand heeft een mooie locatie, omdat het is gelegen tussen enkele rotsen. Bij deze rotsen kun je bovenlangs lopen waar je een mooi uitzicht hebt. Wanneer je helemaal naar het einde van de klif loopt heb je een prachtig uitzicht over het strand en vanaf hier heb je een mooie locatie om foto’s te schieten.

Verder is het leuk aan Balangan Beach dat je vanaf het strand richting de rotsen kunt lopen waar je een kleine grot hebt om in te wandelen. Wanneer je hier over de rosten heenloopt zie je allerlei krabben tussen de stenen door wandelen.

Balangan Beach Bali
Balangang Beach Jimbaran

Blue Point Beach

Nog een populair Bali strand in Uluwatu is Blue Point Beach. Dit strand is beneden de populaire bar Single Fin gelegen. De reden waarom dit strand leuk is om te bezoeken is voornamelijk doordat je het goed kunt combineren met een bezoek aan Single Fin. Single Fin is een bar dat is gebouwd op meerdere rotsen. Vanaf hier kun je naar beneden wandelen om bij het strand te komen. De wandeling zorgt voor het nodige zweet, maar eenmaal beneden kun je een verfrissende duik in het water nemen. Om bij het strand te komen wandel je onder verschillende rotsen door en kom je bij een prachtig stukje verscholen strand.

Blue Point Beach Bali
Blue Point Beach

Pantai Geger / Geger Beach

Pantai Geger is het strand dat in Nusa Dua is gelegen en ligt vlak voor Water Blow. Het is een prachtig wit zandstrand en omdat het in Nusa Dua is wordt het strand netjes schoon gehouden. Ook wordt je niet om de minuut aangesproken door verkopers, want deze worden er weggehouden. Je kunt hier dus in alle rust genieten. Over het algemeen kom je er wat rijkere toeristen tegen, omdat Nusa Dua de luxere badplaats is. Wanneer je hier zelf niet verblijft kun je hier uiteraard wel een bezoek brengen aan het strand.

Geger Beach Nusa Dua
Geger Beach Bali

Green Bowl Beach

Dit strand is vergelijkbaar met het strand Balangan Beach. Green Bowl Beach ligt hier namelijk in de buurt en is te vinden helemaal in het zuiden van Bali. Voor Green Bowl Beach zal je ook flink wat trappen naar beneden moeten wandelen om er te komen. Eenmaal aangekomen kan je genieten van het mooie rustige strand. Bij Green Bowl Beach zijn enkele vleermuis grotten te vinden.

Dit strand is een bekende onder surfers. Het is echter geen strand voor de beginnende surfer. De beginnende surfer kan beter naar het Kuta of Seminyak.

Green Bowl Beach Bali
Green Bowl Beach

Tulamben Beach

Aan de Noordoost kust van Bali is het strand van het plaats Tulamben te vinden. Dit strand is rustig en minder toeristisch. Het strand is echter bekend vanwege het schip dat in 1942 naar de bodem is gezonken. Dit schip is niet heel ver bij de kust vandaan verwijderd en vandaag de dag kun je hier nog gaan duiken naar het schipswrak. In het plaatsje Tulamben zijn diverse duikscholen te vinden waar je spullen kunt huren om mee te gaan duiken.

Tulamben Beach Shipwreck
Tulamben Beach Bali

Virgin Beach

Ga je met een scooter een dag de oostkust van Bali verkennen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Virgin Beach. Virgin Beach wordt ook wel aangeduid met de namen ‘White Sand Beach’ of ‘Pasar Putih’. Indien je deze namen voorbij ziet komen dan weet je dat je op de goede weg zit. Dit is een prachtig strand waar je diverse leuke strandtentjes vindt, maar dan niet toeristisch. Virgin Beach is erg geschikt om weg te komen van alle drukte in het zuiden. Bij het strand zijn bij de lokale tentjes drankjes en lokaal eten te verkrijgen.

Virgin Beach
Virgin Beach in Bali

Padang Padang Beach

Padang Padang is een redelijk toeristisch strand Bali. Het is een klein strand en iedere week wordt er een feest gehouden. Voor jongeren erg leuk om hier eens een kijkje te gaan nemen. Verder wordt er vis klaargemaakt op de bbq en kun je lekker op het strand gaan zitten terwijl je er een kokosnoot bij leegdrinkt. Padang Padang is een mooie locatie om te genieten van de zonsondergang.

Padang Padang Beach Bali
Padang Padang Bali

Pandawa Beach

Helemaal in het zuiden van het schiereiland Bukit is het strand Pandawa Beach te vinden. Dit is het enige strand op Bali waar je een beeld tegenkomt van een Hindoe God. Op dit strand kom je zowel locale mensen als toeristen tegen. Daarnaast is het hier ook mogelijk om te gaan parasailen. Pandawa Beach beschikt over prachtige witte zandstranden en een helderblauw water. Nog een voordeel aan dit strand is dat de golven hier niet heel hoog zijn in vergelijken met veel andere Bali stranden in Uluwatu.

Pandawa Beach
Pandawa Beach Bali

Bingin Beach

Bingin in Uluwatu is ook nog een relatief rustig strand waar je niet al teveel mensen tegen zult komen. Het strand bestaat voornamelijk uit rotsen. Door de rust is het strand leuk om op te zoeken. Gevorderde surfers kunnen hier ook terecht. Er zijn krachtige golven, waardoor het voor beginnende surfers wordt afgeraden om hier te komen.

Bingin Beach
Bingin Beach Bali

Lovina Beach

Het meest geschikte strand Bali aan de noordkust van het eiland is Lovina Beach in Lovina. Dit strand bestaat uit zwart vulkaanzand. Toch wordt Lovina Beach steeds beter bekend onder de toeristen. Een groot voordeel aan Lovina Beach is dat je hier vroeg in de ochtend mee kunt met een boottocht om dolfijnen te gaan spotten. Ondanks dat dit een erg leuke activiteit wordt is het wel een activiteit waar je het echte massatoerisme tegenkomt.

Lovina Beach Bali
Lovina Beach
0 0 stemmen
Geef beoordeling