Beste van Athene ontdekken

Het beste van de stad Athene

Athene wordt vaak overschaduwd door de andere Griekse steden zoals Santorini of Mykonos. Maar deze stad in Griekenland is een must see, en met zo veel dingen te doen en plaatsen om naartoe te gaan, zul je je hele vakantie in Athene doorbrengen.

Als je een geschiedenisfanaat bent, zul je van Athene houden. Met zo’n rijke en uitgebreide geschiedenis is het geen wonder dat Athene wordt beschouwd als de geboorteplaats van de westerse beschaving.

De populairste trekpleisters van Athene

In Athene vind je enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld: Akropolis, Parthenon en Tempel van de Olympische Zeus zijn er slechts enkele van. De rijke geschiedenis van Athene gaat terug tot de zesde eeuw voor Christus, toen het door de Atheners werd gesticht. Deze belangrijke plaatsen weerspiegelen veel van wat er in de loop van de tijd met Griekenland is gebeurd, dus ze zijn uiterst interessant.

De Akropolis

De Akropolis is natuurlijk een must om te bezoeken is een archeologische trekpleister en staat geregistreerd op de UNESCO lijst, wat een bewijs is van het belang ervan in de menselijke geschiedenis. Het is ook een architectonisch meesterwerk en een showcase van enkele van de belangrijkste artistieke prestaties van Griekenland.

Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

Er zijn tal van andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de Oude Agora en de Tempel van de Olympische Zeus. Maar vergeet zeker niet naar de wijk Plaka te gaan om fantastisch te winkelen, te dineren en bezienswaardigheden te bezoeken op één handige locatie. Het is dicht genoeg bij al het andere zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vervoer, maar ver genoeg weg van de drukte om als een frisse wind te voelen.

Langs de kust van Athene varen

Om jezelf een nog authentiekere ervaring te geven (en wat geld te besparen), kun je overwegen om een boot te huren in Athene en langs de kust te varen. Dit geeft je een ongelooflijk uitzicht!

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties