Financier je reis naar Bali

3 manieren om je droomreis naar Bali te financieren

Bali is een droombestemming voor velen. Geldt dat ook voor jou en is jouw doel om die droomreis naar Bali te maken? Dan besef je waarschijnlijk ook dat daar een prijskaartje aan hangt. Hopelijk spaar je door een deel van je inkomen opzij te zetten. Wil dat nog niet zo vlotten? Dan kunnen we nog een aantal manieren verzinnen om je droomreis naar Bali te financieren.

Geld vragen als cadeau

Alle kleine beetjes helpen. Als jij voor jezelf duidelijk hebt dat jouw volgende hoofddoel een reis naar Bali is, dan kun je voor verjaardagen en eventueel zelfs ook andere gelegenheden (Sinterklaas, kerst, jubileums) geld vragen als cadeau. Bruiden en bruidegoms doen het, dus waarom jij niet ook? Pot het geld dat je op deze manier verzameld op totdat je voldoende geld hebt om je reis te kunnen financieren. Helaas is het niet zo dat je er nog een mooie spaarrente op kunt vangen, dus je geld groeit helaas niet zomaar verder. Investeren in beleggingen en dergelijken is risicovol omdat je je geld ook (deels) kunt kwijtraken.

Geld lenen

Je hebt niet altijd op het juiste moment de juiste financiële middelen beschikbaar. In principe is het aangaan van een lening om je reis naar Bali te financieren niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar als je zeker weet dat er een bepaalde periode aankomt waarin je nog op reis kunt gaan en daarna langere tijd niet meer, kan geld lenen de enige optie zijn om die reis toch op dat moment te kunnen maken. Bijvoorbeeld vroeg in een zwangerschap of voor de start van een nieuwe baan. Wees er wel zeker van dat je ook de middelen hebt om de lening terug te betalen binnen de looptijd.

Reis Bali financieren

Als digital nomad gaan

Een droomreis hoeft natuurlijk niet per se te betekenen dat je ter plekke alleen maar vakantie viert. Heb jij een beroep dat je ook prima voor langere tijd op afstand kunt uitvoeren met een laptop en goede wifi? Dan kun je als een soort digital nomad (hoewel die doorgaans rondreizen over de wereld) tijdens je reis inkomen blijven genereren. Natuurlijk moet je nog wel het startbedrag bij elkaar hebben gehaald om te kunnen gaan, maar omdat er geld blijft binnenkomen kun je ook ter plekke in je verdere onderhoud blijven voorzien.

Wellicht lukt het op deze manier tóch om je reis naar Bali te financieren. En zo niet, dan heb je in ieder geval iets om van te dromen en naartoe te werken.

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties