Gunung Kawi Sebatu

In de buurt van het dorpje Sebatu dat in Tegallalang, Gianyar ligt op het eiland Bali, vindt je de Gunung Kawi Sebatu tempel. Deze tempel ligt op ongeveer 12 kilometer rijden van het centraal gelegen plaatsje Ubud.

Entree van Gunung Kawi Sebatu tempel

Alle informatie over de Gunung Kawi Sebatu

In tegenstelling tot de meeste tempelcomplexen op het eiland is de tempel van Gunung Kawi Sebatu het minst druk bezocht. Dat is zonde, want het is zeker één van de mooiste plekken op het eiland die je gezien moet hebben. De tempel wordt omringd door tuinen en vijvers die gevuld zijn met karpers. Deze vijvers worden gevuld met water uit natuurlijke bronnen in de omgeving.

Naar de tempel toe


Als je een bezoek wilt brengen aan Gunung Kawi Sebatu dan nader je het complex vanaf de hoofdweg die naar het dorp leidt. Om bij het complex te komen moet je een kleine afdaling doen. Tijdens de tocht zie je de groene tuinen, de tempel en de heldere vijvers rondom het complex van Gunung Kawi Sebatu. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden hier is het heiligdom van Taman Sico. Zodra je over het pad van het complex loopt zal je betoverd worden door alle pracht en praal die er te vinden is. Het middelpunt van dit complex is een beeld van de Godin Srasvati. Net als bij andere Balinese tempels heeft ook de Gunung Kawi Sebatu een Wantilan hal, een zogenaamde ontmoetingsplek.

Gunung Kawi Sebatu Bali

Baden

In het complex van Gunung Kawi Sebatu zijn verschillende baden te vinden. Deze baden zijn gevuld met water uit lokale bronnen en worden door de lokale bevolking en pelgrims gebruikt om zich in te wassen en te zwemmen. Het is overigens verboden om hier foto’s te maken van dit gedeelte. Het water uit de nabijgelegen bronnen komt met behulp van verschillende fonteinen in de baden terecht. Dit water is dan ook zeer helder en fris.

Handig om te weten

Als je een bezoek wilt brengen aan dit mooie tempelcomplex van Gunung Kawi Sebatu dan kan dat. Je vindt Gunung Kawi Sebatu in de buurt van Ubud bij het dorpje Sebatu. Toegang tot het tempelcomplex kost voor volwassenen 15.000 Indonesische roepia en voor kinderen is de prij 7.500 Indonesische Roepie. Omdat Gunung Kawi Sebatu een heilige plaats is, is het nodig om gepaste kleding te dragen. Deze zijn te verkrijgen bij de ingang van het complex. Vanuit de Wantilan hal is het mogelijk om de vissen in de vijvers te voeren.

Gunung Kawi Sebatu
0 0 stemmen
Geef beoordeling