Taman Saraswati in Ubud

Pura Taman Saraswati

De Pura Taman Saraswati, Pura betekent tempel in het Balinees, is een Hindoeïstische tempel in de plaats Ubud op het Indonesische eiland Bali. Deze plaats ligt in het midden van het eiland en is een bekende plek onder toeristen. De Pura Taman Saraswati is een watertempel die je zeker moet bezoeken als je in Ubud bent. Dit kan als uitje of als tussenstop tijdens een wandeling door de omgeving. De Pura Taman Saraswati is een van de vele tempels op Bali.

Alle informatie over de Taman Saraswati tempel

Taman Saraswati in Ubud

De prachtige aanblik van de tempel biedt de mogelijkheid voor het maken van de mooiste foto’s. Bij de tempel vind je het Lotus restaurant, een restaurant waar je terecht kunt voor een maaltijd en kunt genieten van het uitzicht over de lotus vijver. Ook ligt de Starbucks hier om de hoek, waardoor je snel even een lekker bakje koffie mee kunt nemen!

Geschiedenis

In 1952 werd begonnen met de bouw van de Pura Taman Saraswati tempel, een jaar later was het project voltooid. De tempel is ontworpen door een architect die afkomstig was van het eiland Bali in opdracht van de prins van Ubud. De tempel is gebouwd om de Hindoeïstische god Sarasvati te eren. Sarasvati is in het Hindoeïsme de god van de literatuur, kennis, kunst en muziek. Typisch aan de Pura Taman Saraswati tempel is de kenmerkende grote vijver met lotusbloemen.

Het tempelcomplex

Pura Taman Saraswati tempel

Deze tempel van Pura Taman Saraswati is één van de meest bezochte locaties in de plaats Ubud. Dat komt onder andere door het zicht dat je op de tempel hebt over de Lotus vijver die bij de tempel hoort. Dwars door de vijver loopt een brug die je naar de tempel van Pura Taman Saraswati toe leidt. De weg naar het heiligdom is versierd met verschillende beelden van fihuren uit de Hindoeïstische mythologie. In de Pura Taman Saraswati tempel bevindt zich onder andere een amfitheater. Ook zijn er verschillende zandstenen reliëfs te zien in de kenmerkende stijl die je op het eiland op veel plaatsen tegenkomt.

Praktische informatie

Een bezoek brengen aan de Pura Taman Saraswati tempel kan dagelijks zonder dat je entree hoeft te betalen. Net als bij alle ander heiligdommen op het eiland Bali is het verplicht om gepaste kleding te dragen. Dit zijn een sarong en een sjerp rond de taille. Deze kledingstukken zijn verkrijgbaar bij de toegang tot de tempel. Bij de Pura Taman Saraswati zit ook een restaurant in de buurt waar je terecht kunt voor een warme maaltijd. Vanuit het restaurant heb je zicht op de vijver met lotusbloemen en kijk je uit over een podium waar regelmatig dansvoorstellingen te zien zijn.

0 0 stemmen
Geef beoordeling