Draag je steentje bij aan een beter leven op Bali

Bali, het eiland van de goden, de prachtige stranden, heerlijke vakanties, vredelievende sfeer en vriendelijke inwoners, oftewel; een plek waar je verdwijnt in een bubbel waarin je je zorgen vergeet en er alleen ruimte is om te relaxen. Niks hieraan is gelogen, maar dat neemt niet weg dat dit niet het complete plaatje van Bali is. Achter het beeld van een paradijselijk eiland waar men heerlijk tot rust kan komen, schuilt een kant die voor toeristen vaak niet te zien is: enorme armoede en ziektes die niet behandeld kunnen worden.

In gebieden waar toeristen zelden komen leven sommige families in zeer slechte omstandigheden. Denk aan mensen met verschillende onbehandelde ziektes, ondervoeding en gehandicapten die geen toegang hebben tot medische behandelingen. Als toerist zal je deze mensen niet zo snel tegenkomen, omdat de Balinese bevolking de mensen met deze problemen weghouden van de buitenwereld.

De groep mensen die hierboven genoemd wordt, is waar Solemen zich vooral op richt. Solemen is een goed doel dat zich inzet voor de kansarmen op Bali en ervoor wilt zorgen dat deze mensen een beter leven kunnen krijgen. Ook willen ze meer bewustzijn creëren bij de buitenwereld, op dit eiland is het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Er gebeuren genoeg vreselijke dingen die aan het licht gebracht moeten worden. Het team van dit goede doel bestaat uit vrijwilligers, dokters, verpleegkundigen en therapeuten die continu bezig zijn met zorg bieden over het hele eiland die gefinancierd wordt door de donaties die Solemen krijgt.

Solemen helpt zowel volwassenen als kinderen. Ze regelen en financieren de operaties van kinderen waarvan de ouders die niet kunnen betalen en zorgen ervoor dat ze hierna terecht kunnen in een opvang om goed te kunnen herstellen. In het herstelcentrum is er naast de nodige wekelijkse zorg ruimte voor leuke activiteiten en uitjes die Solemen regelt voor onze jonge Solebuddies. Dit is de naam voor zowel de kinderen als volwassenen die medicatie en zorg nodig hebben en daarom door Solemen onder hun hoede worden genomen.

Solemen wordt niet gesponsord door de overheid of andere grote instituties. Daarom zijn ze aangewezen op de donaties die ze krijgen van individuen en de deals die ze sluiten met verschillende bedrijven op het eiland, voornamelijk hotels en cafés. Individuele donaties kunnen worden gedaan door het kopen van de merchandise, bijvoorbeeld typisch Balinese teddyberen, armbandjes of drinkflessen. Ook kunnen er donaties gedaan worden op de website.

Op dit moment heeft deze non-profit organisatie ongeveer 2000 Solebuddies. Een keer in de twee weken gaan de vrijwilligers langs bij de huizen waar deze mensen wonen om deze zorg te kunnen bieden. De meeste mensen wonen niet in normale huizen. Veel van hen zijn schizofreen en hebben daardoor agressieproblemen. Aangezien de familie vaak niet weet wat ze aan moeten met deze problemen, is een veel voorkomende keuze om hun familielid op te sluiten in een soort cel of vast te ketenen aan de grond. Er zijn heel wat mensen op Bali die in deze leefomstandigheden leven, en Solemen’s voornaamste doel is om deze mensen te kunnen bevrijden en een beter leven te kunnen bieden. 

Tot nu toe zijn er al meerdere mensen losgemaakt van hun kettingen of bevrijd uit hun cel, dus er worden zeker stappen gezet. Toch zijn ze er nog lang niet en kunnen ze de hulp van iedereen meer dan goed gebruiken. Elke kleine donatie draagt bij aan het verbeteren van het leven van de kansarmen op Bali en ook op het eiland zijn er genoeg plekken waar je teddyberen, de zogeheten SoleTeddies kan kopen van de organisatie, waarvan het geld ook naar het goede doel gaat. Op deze manier kun je met een beter gevoel je vakantie vieren op het prachtige paradijs wat Bali zeker ook is.

Donaties kunnen gedaan worden op: https://www.solemen.org/donate/ 

Foto’s van een aantal jonge Solebuddies:

Solemen Solebuddies
Bali Solemen
Solemen solebuddies Bali


0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties