Voorbereidingen maken voor je vakantie naar Bali

Vijf tips voor de voorbereiding van je vakantie naar Bali

Ga je voor het eerst op vakantie naar Bali? Dan ga je een fantastische vakantie tegemoet in een prachtige omgeving. Maar voordat je met het vliegtuig vertrekt is het verstandig om een aantal voorbereidingen te treffen. Daarom geven wij in dit artikel vijf handige tips om je vakantie naar Bali tot in de puntjes voor te bereiden. Lees dus snel verder en kom niet voor verrassingen te staan.

1. Belangrijke documenten

Je paspoort zal je hoogstwaarschijnlijk niet vergeten, maar had je gedacht aan een visum en/of het aanvragen van een internationaal rijbewijs? Als je als Nederlandse toerist langer dan 30 dagen verblijft in Indonesië dan heb je een visum nodig. Blijf je langer? Dan moet je een visum aanvragen. Meer informatie over het visum vind je hier.

Ben je van plan om op Bali brommer of auto te rijden? Dan heb je een internationaal rijbewijs nodig. Het is natuurlijk leuk om op eigen houtje Bali te ontdekken en dat gaat nou eenmaal het makkelijkst als je een brommer of auto bestuurd. Alleen een Nederlands rijbewijs is niet voldoende. Zorg daarom altijd voor een internationaal rijbewijs als je zelf wilt rijden in Indonesië.

2. Neem een creditcard mee

Als je op reis gaat buiten Europa dan is het altijd verstandig om een creditcard mee te nemen. Met een creditcard kan je namelijk wereldwijd betalen. Je kan alle betalingen met een creditcard doen, maar je kan hem ook meenemen voor noodgevallen. Een creditcard aanvragen? Ga naar Credit-cardaanvragen.nl

3. Regel een reis- en zorgverzekering

Voordat je op reis gaat is het verstandig om je reis- en zorgverzekering te checken. Zorg ervoor dat je internationaal verzekerd bent. Zo neem je het zekere voor het onzekere en dubbel checken is zeker niet overbodig.

4. Geld

In alle steden in Indonesië vind je wel een geldautomaat. Ook op de luchthaven zijn er geldautomaten waar je meteen rupiahs, de lokale valuta, kunt pinnen. Het is altijd handig om een klein bedrag contant geld op zak te hebben tijdens je vakantie in Bali.

5. Parkeren bij de luchthaven

Nadat je een vlucht hebt geboekt naar Bali is het tijd om het vervoer naar en van de luchthaven te regelen. Het openbaar vervoer is vaak erg duur en onhandig. Ook wil je familieleden niet laten rijden. Zelf parkeren bij de luchthaven is eigenlijk het eenvoudigst. Parkeren op Schiphol, Eindhoven en andere luchthaven hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je verschillende parkeeraanbieders vergelijkt of op zoek gaat naar aanbiedingen dan zul je versteld staan hoe voordelig je bij sommige luchthavens kunt parkeren.


0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties