Waar ligt Bali?

Bali is op het moment een van de bekendste vakantiebestemmingen aan het worden. Zeker wanneer het gaat om reizen naar Zuidoost-Azië. Omdat er tegenwoordig zoveel over Bali gesproken wordt stellen veel mensen zich de vraag ‘waar ligt Bali‘? Bali is een eiland gelegen in Indonesië. Hieronder geven we meer informatie over de ligging en lichten we dit toe m.b.v. een kaart.

Maak gebruik van de interactieve kaart – Waar ligt Bali

Bali is te vinden tussen de eilanden Java en Lombok. Zowel van Java als van Lombok is het mogelijk om met een boot de oversteek te maken naar Bali. Het is dus relatief makkelijk om bij dit eiland te komen wanneer je een doorreis door Indonesië aan het maken bent. In totaal heeft Bali een grootte van maar liefst 5561 vierkante kilometer. Het eiland telt meer dan 3 miljoen lokale inwoners, maar kent daarna ook steeds meer toerisme dat het schitterende eiland op komt zoeken.

Door de toename van het toerisme ontstaan er ook steeds meer mensen die zich afvragen ‘waar ligt Bali eigenlijk’. De meeste toeristische plekken zijn in het zuiden van het eiland gelegen. Hier vind je de badplaatsen Seminyak, Kuta, Uluwatu, Sanur en Nusa Dua. Afhankelijk van de verschillende vakanties naar Bali vlieg je direct of via een andere bestemming. Er zijn daarnaast uiteraard nog meer mooie badplaatsen op het eiland te vinden, maar dit zijn de bekendste. Wil je weten waar deze badplaatsen liggen? Dan kun je naar de betreffende pagina of gebruik maken van de interactieve kaart hieronder. Hier zie je tevens waar Bali ligt. Gebruik de kaart dan ook om te oriënteren waar je kunt en wilt verblijven tijdens je vakantie en plan alvast wat activiteiten.

Reis naar Bali en aangekomen op het eiland

Boek je een reis naar Bali? Dit kun je helemaal zelf regelen, maar je kunt ook een volledige vakantie boeken. Een rechtstreekse vlucht naar Bali duurt iets meer dan 16 uur. Echter gaan de meeste reizen niet rechtstreeks, maar zijn er veel vluchten die een tussenstop maken op een andere plek in Azië. Plekken waar veel stops worden gemaakt zijn Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok of Hong Kong. Wanneer er een tussenstop wordt gemaakt dan duurt de vlucht al snel 18 tot 25 uur. Met meerdere tussenstops doe je er al snel 30 uur over.

Een aangekomen hoef jij je niet meer af te vragen waar Bali ligt. Het belangrijkste vliegveld op het eiland is Ngurah Rai. Er wordt vaak aangegeven dat dit in Denpasar ligt, maar dit is niet helemaal waar. Denpasar ligt noordelijker dan het vliegveld, maar nog steeds liggen deze niet ver bij elkaar vandaan. Op de vliegveld is het gemakkelijk om een taxi te regelen, maar belangrijk is om wel altijd af te dingen, want de chauffeurs weten daar precies de Westerse toeristen eruit te pikken. Ze zullen daarom met hoge tarieven komen (ook al hoeft dit voor ons nog niet heel hoog te zijn). Probeer ongeïnteresseerd over te komen en door te lopen totdat de chauffeur akkoord gaat met jouw bod. Zo niet? Dan vind je wel een andere chauffeur.

Kijk van tevoren ook precies hoe lang jouw reis vanaf het vliegveld duurt naar je verblijf toe. Door aan een chauffeur te laten zien dat je verstand van zaken hebt is het makkelijker om af te dingen. Bovendien is het goed om je voor je vakantie zo goed mogelijk voor te bereiden op meerdere zaken. Naast dat je voorbereid overkomt vind je op deze manier ook de beste deals, vakantie aanbiedingen en haal je het maximale uit je vakantie.

Hieronder vind je nog een afbeelding van de locatie waar Bali ligt op de wereldkaart en de vliegroute vanaf Amsterdam.

Bekijk de ligging van Bali op de wereldkaart

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties