Vihara Dharmayana Kuta

Tussen het drukke verkeer van Kuta staat de tempel van Vihara Dharmayana Kuta. Deze tempel op het Indonesische eiland Bali is een oude Chinese boeddhistische tempel. In 1982 werd de Vihara Dharmayana Kuta tempel bezocht door de 14 Dalai Lama, Tenzin Gyatso.

Alles over de Vihara Dharmayana tempel in Kuta

Je vindt de tempel op een afstand van ongeveer 1 kilometer verwijderd vanaf de kust. De tempel ligt iets verscholen en word vaak voorbij gereden. De felrode muren van de Vihara Dharmayana Kuta tempel vallen zeker op als je tijdens een wandeling langs het complex komt. Deze tempel is dagelijks geopend van 9.00 tot 20.00 en voor de entree hoeven geen kosten te worden betaald.

Vihara Dharmayana tempel in Kuta

Over de tempel

De Vihara Dharmayana Kuta is gebouwd in 1876. In deze tempel krijg je een goed beeld van de rijke geschiedenis die Kuta rijk is. De tempel wordt goed onderhouden door lokale bewoners die vooral van Chinese afkomst zijn. Pelgrims brengen vaak een bezoek aan deze tempel om te kunnen bidden of tijdens ceremonies. Aan de bouw van de Vihara Dharmayana Kuta tempel is te zien dat verschillende architecturen hier met elkaar samen komen. Zodra je binnen de muren van de Vihara Dharmayana Kuta tempel bent vergeet je dat je zojuist van een drukke weg bent afgestapt.

Het complex

De binnenplaats van de Vihara Dharmayana Kuta tempel is gevuld met altaren waarop wierook gebrand wordt. In het middelpunt van de tempel staat de Baktisala die versierd is met kenmerkende rode lampions. De Baktisala wordt ondersteunt door stevige rode pilaren die omhuld zijn met dreigende Chinese draken. Naast dit heiligdom staat een kleiner bouwwerk. Dit is de Dharmasala waar kan worden gebeden bij verschillende kleine beeldjes en relikwieën. Ook vind je hier een muurschildering van de Borobuder tempel. Rondom deze plek is een kleine gracht waarin schildpadden leven.

Praktische informatie

De tempel kan worden bezocht door pelgrims en is ook toegankelijk voor buitenstaanders. Er gelden wel basisregels als je de Vihara Dharmayana Kuta wilt bezoeken. Zo is gepaste kleding nodig. Dit betekent dat je geen korte broek of rok kunt dragen. Voor het maken van foto’s gelden ook bepaalde regels. Sommige delen van de tempel mogen niet gefotografeerd worden of alleen op de foto worden gezet zonder het gebruik van flits. Meestal staat er een tempelwachter bij het buitenaltaar van de Vihara Dharmayana Kuta die informatie kan geven over de tempel of kan helpen met het regelen van wierrookstokjes.

0 0 stemmen
Geef beoordeling