Ulun Danu Batur Temple

De Ulun Danu Batur Temple is een belangrijke Hindoeïstische tempel in Kintamani dat centraal op het eiland Bali gelegen is. Na de bekende Besakih tempel is dit de tweede belangrijkste Hindoeïstische tempel op het eiland Bali. Het complex bestaat uit 9 verschillende tempels en heeft meer dan 200 andere heiligdommen en paviljoens.

Informatie over de Ulun Danu Batur tempel

De Ulun Danu Batur Temple is gesitueerd aan de zuidwestelijke rand van de krater van de berg Batur. De Ulun Danu Batur Temple kijkt uit op de met lava bedekte top van de berg Batur. De oorspronkelijke tempel was dichter bij de krater gesitueerd. Op deze pagina lees je alle informatie over deze bijzondere en prachtige tempel.

Geschiedenis

De plek waar je tegenwoordig de Ulun Danu Batur Temple vindt werd in 1926 afgerond. Het complex was voorheen gevestigd aan de voet van de vulkaan. Dit is nog te zien aan de schade die werd aangericht door vulkaanuitbarstingen in 1917 en 1921. De oorspronkelijke tempel die hier stond is was dichterbij de krater van de vulkaan gebouwd. Dit was waarschijnlijk in de 17e eeuw. De Ulun Danu Batur Temple moet overigens niet verward worden met de Ulun Danu Beratan tempel die te vinden is bij het meer in Bedugul op Bali. De tempel heeft drie binnenplaatsen met diverse poorten en zijpoorten.

Het tempelcomplex

Ulun Danu Batur Temple

Het complex van Ulun Danu Batur Temple is opgebouwd met vele heiligdommen en tempels. Hier kunnen pelgrims en Hindoes terecht voor het aanbidden van verschillende goden. Deze goden worden met name aanbeden voor de vruchtbaarheid van landbouwgrond maar ook voor andere zaken zoals kunst, timmerwerk, literatuur en veel meer. Eén van de meest indrukwekkende heiligdommen is een tempel versierd met Chinese ornamenten die opgedragen aan een Chinese koningin. Vanaf de binnenplaats heb je ook een adembenemend uitzicht op de berg en het bijbehorende kratermeer.

Praktische informatie

Het complex van de Ulun Danu Batur Temple ligt op een hoogte van 900 meter boven de zeespiegel. Als je een bezoek wilt brengen aan de Ulun Danu Batur Temple en dit complex in volle glorie wilt aanschouwen dan kan dat het best tijdens ceremonies. Het jubileum van deze tempel wordt eens per jaar, volgens de Balinese kalender, gevierd. Dit is 1 keer in de 210 dagen op Purnama Kedasa, de 10e volle maan volgens deze 210 daagse Balinese kalender. Voor een bezoek aan de Ulun Danu Batur Temple ben je verplicht om gepaste kleding te dragen. Hiervoor moet je een sarong dragen met een sjerp om het middel.

0 0 stemmen
Geef beoordeling