Sakenan Temple

In het zuiden van het eiland Bali staat de Sakenan Temple. Deze tempel of Oura is gelegen aan de noordwestelijke kust van het kleine eiland Serangan dat op 10 kilometer rijden van de stad Denpasar ligt. Op deze pagina vind je alle informatie over de Sekanan Temple die je moet weten. Voor informatie over alle overige tempels op Bali neem je hier een kijkje.

Alles over de Sakenan Temple op Bali

Deze tempel is onder toeristen en pelgrims vooral bekend vanwege de bedevaarteen en de viering van het Piodalan. Tijdens een Piodalan wordt er eens in de 210 dagen een jubileum voor een tempel gevierd. Het Piodalan van de Sakenan Temple valt 10 dagen na de viering van Galungan, een andere viering van het Hindoeïsme op Bali.

Geschiedenis

De Sakenan Temple is gebouwd in de 10e eeuw. Dit werd gedaan door de Hindoeïstische hogepriester Mpu Kuturan. Deze priester kwam op Bali aan land in 1001 na Christus voordat het Majapahit koninkrijk ten val kwam. Zijn missie was om de sociaal religieuze aspecten van de cultuur in Bali te hervormen. De Sakenan Temple bestaat uit 2 delen. Het grootste deel van deze 2 delen is grondig gerenoveerd. Hier zijn alleen de antieke muren rondom het tempel terrein. Het kleinere deel is nog in oude staat inclusief specifieke kenmerken.

Het tempelcomplex

De Sakenan Temple is opgebouwd uit kalksteen en koraal dat afkomstig is van koraalriffen die rondom de kust van de tempel te vinden zijn. Rondom het tempelcomplex staan hoge bomen die versierd zijn met geruite doeken die kenmerkend zij voor het Hindoeïstische Bali. Deze doeken worden gezien als de woningen van geesten die het terrein van de tempel bewaken.

Pelgrims

Als je de Sakenan Temple betreedt als pelgrim dan ga je door naar de Susanan Wadon tempel die op 1,5 kilometer van Sakenan Temple staat. Daar wordt gebeden om vervolgens te vertrekken naar de Pura Susunan Agung tempel en tot slot de Dalem Sakenan tempel die het dichts bij de kust ligt op het westen van het eiland Serangan. Volgens de 210 dagen durende Balinese kalender wordt er jaarlijks een Piodalan of jubileum gevierd voor de tempel. Op deze dagen komen honderden pelgrims naar de Sakenan Temple.

Handig om te weten

Op dagen dat er ceremonies worden en op het Piodalan kan het erg druk zijn bij de Sakenan Temple. Dit zijn wel momenten waarop je de tempel en de gebruiken op hun best kunt bekijken. De toegang tot de tempel kan via de brug die naar het eiland leidt. Tijdens feestdagen kunnen er toegangsprijzen voor de overgang gevraagd worden. Net zoals bij bezoeken aan andere tempels op het eiland is het verplicht om gepaste kleding te dragen in de vorm van een sarong met een sjerp rond het middel.

0 0 stemmen
Geef beoordeling