Meduwe Karang Temple

De Meduwe Karang Temple is een tempel die je kunt bezoeken in de regio Kubutambahan in het noorden van het eiland Bali. Je vindt deze Hindoeïstische tempel op een afstand van 15 kilometer van het strand. Vanaf de hoofdstad van het eiland Bali, Singaraja is het ongeveer een half uur rijden om bij de Meduwe Karang Temple te komen.

Alles over de Meduwe Karang Temple

Deze tempel heeft een kenmerkend uiterlijk met architectuur die typisch is voor het eiland Bali. Bijzonder aan deze tempel is onder ander het reliëf van een westerse man op de fiets die wordt afgebeeld. Naast deze tempel zijn er nog veel meer prachtige tempels op Bali te vinden.

Meduwe Karang Temple Bali

Geschiedenis

De Meduwe Karang Temple is in tegenstelling tot veel andere tempels op het eiland niet zo heel erg oud. De tempel is gebouwd in 1890 door mensen die in deze regio terechtkwamen nadat ze uit het dorp Bulian, ook op Bali, waren verbannen. De Meduwe Karang Temple is gewijd aan Batara Meduwe Karang, dit is de god die bescherming moet bieden voor de vruchtbaarheid van de landbouwgrond. Het complex van de Meduwe Karang Temple is omringd door muren die op verschillende plekken door pilaren worden ondersteund.

Het tempelcomplex

Bij binnenkomst staan er 36 stenen beelden opgesteld die voortkomen uit een mythologische vertelling. De beelden staan opgesteld op 3 verschillende niveaus van de Meduwe Karang Temple. Op het laagste niveau staan 13 beelden, het middelste niveau 10 en het hoogste niveau ook 10 figuren. De centrale figuur tussen deze beelden is Kumbhakama. Ondanks dat er in de loop van de tijd vele restauraties zijn uitgevoerd aan de Meduwe Karang Temple zijn de beelden, muren en heiligdommen nog zeer goed van kwaliteit.

De fietser

Zoals eerder verteld bevindt zich op één van de muren van de Meduwe Karang Temple een afbeelding van een westerse man op een fiets. Dat is vreemd, helemaal als je bedenkt dat deze afbeelding een Nederlandse kunstenaar voorstelt. In 1906 werd het eiland bezocht door de Nederlander Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp die op de fiets het eiland Bali ontdekte. Hij wordt dan ook gezien als de eerste Europese kunstenaar die dit eiland bezocht. Zijn fiets en zijn voorkomen inspireerde de lokale bevolking voor het maken van het reliëf dat vandaag de dag nog te zien is op de Meduwe Karang Temple. Het reliëf van de fietser is hieronder te zien:

Relief van fietser op de Meduwe Karang tempel

Bezoek

Het bezoeken van dit complex is in meerdere opzichten zeker de moeite waard. Zo kun je er een prachtige wandeling doen door de tropische tuinen en het houtsnijwerk bewonderen. De toegang is gratis en tegen betaling is het mogelijk om gebruik te maken van een Engelstalige gids die jou een rondleiding kunnen geven. Zij kunnen in detail vertellen over de geschiedenis van de tempel en alles wat met deze mooie omgeving te maken heeft. Bekijk hieronder de ligging van de Pura Meduwe Karang:

0 0 stemmen
Geef beoordeling