Geld wisselen op Bali met de bitcoin exchange

Het betoverend Bali is een waar trekpleister voor toeristen en is dat wel te begrijpen: de prachtige stranden en de vele andere bezienswaardigheden in combinatie met de unieke cultuur. Je komt zo op de meest exotische plekken en leer je er de lokale bevolking beter kennen. Aan alles is er natuurlijk wel een prijskaartje verbonden en valt dat in de meeste gevallen wel mee. Het feit blijft echter, dat je wel de beschikking moet hebben over contanten en kan Bitcoin wel voor een oplossing zorgen. Het belangrijkste wat er hier naar voren komt, is dat Bitcoin snel omgezet kan worden in euro’s en je die natuurlijk overal als betaalmiddel mag inzetten.

Bij wet verboden in Indonesie

Om de controle van geldstromen in de hand te houden en te voorkomen dat Bitcoin gebruikt zal worden voor illegal activiteiten,  werd er door de Centrale bank van Indonesie in 2017 een verbod uitgevaardigd voor het accepteren van Bitcoin betalingen. Er waren al een aantal bedrijven in Bali, van hotels tot verhuurbedrijven waar er in Bitcoin betaald kon worden. Na afkondiging van de wet werd langzaam het gebruik van Bitcoin betalingen afgebouwd. Het voordeel van Bitcoin is echter, dat exchanges op een platform gewoon plaatsvinden in euro’s of dollars en die op hun beurt wel gewoon omgezet kunnen worden in de nodige rupia’s. De Bitcoins in jouw wallet kan je dus op de exchange omzetten en kan je met jouw creditcard de nodige betalingen verrichten. Het lijkt misschien een wat omslachtige method, maar is het maar een extra stap die verricht moet worden.

Ideaal voor kleine betalingen en ook nog sneller

Voor het verrichten van kleine betalingen zoals een drankje bij de bar of een souvenir op de markt, is het altijd raadzaam om contant geld bij de hand te hebben. Het biedt de mogelijkheid om gelijk af te rekenen en hoef je niet te wachten op verificatie van de exchange. Dit zijn de problemen die zich in de praktijk voordoen wanneer er rechtstreeks met Bitcoin betaald wordt. Het omzeilen van dit alles door vooraf in Nederland voldoende aan contanten te verzamelen, is de beste manier om op Bali zelf alle betalingen vlot te kunnen verrichten. Het belangrijkst is dat de ontwikkelingen op de cryptomarkten niet aan jou voorbij zullen gaan. Je kan ook gewoon op Bali via jouw platform naar keuze Bitcoin kopen en verkopen. Het overzetten naar euro’s op jouw bankrekening vormt ook geen probleem. Eenmaal terug van jouw vakantie kan je gelijk weer genieten van de vruchten van bijvoorbeeld een gestegen koers.

Het is dus een paar extra stappen om Bitcoin te mogen gebruiken op Bali, maar is het belangrijk dat de mogelijkheid er is. In geval van nood kan je dus wel gewoon een beroep doen op jouw Bitcoin reserves, ook al zal je wat kwijt zijn aan transactiekosten. Door het slim te spelen kan je dat sterk verminderen door gewoon met voldoende tegoeden op jouw creditcard op stap te gaan. Deze tegoeden kunnen naar wens afkomstig zijn van de verkoop van Bitcoin. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat het gebruik van Bitcoin zelf op Bali verboden is en het beter is om je te houden aan de wettelijke voorschriften, ook al er anders beweerd. Dit artikel is ingezonden door Cryptoclan.nl crypto nieuws vandaag.

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties