corona test

Coronatest voor vakantie

Overal in de wereld wordt er gesproken over corona. De cijfers zijn in bepaalde landen aan het stijgen, terwijl het in andere landen juist aan het dalen zijn. Sommige mensen vinden testen op corona maar niets. En andere mensen vinden het erg belangrijk om te testen. Wij zullen u toelichten waarom het nodig is om een test te doen. 

Waarom testen? 

In de meeste of alle landen is het verplicht om je eerst te laten testen wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland. Dit is erg belangrijk, omdat er veel verschillende mensen met elkaar in contact komen tijdens het reizen. Als je positief getest bent zult u niet meer op vakantie kunnen, omdat u namelijk het virus kunt overdragen aan de overige reizigers. U wordt dan in thuisquarantaine geplaatst. Wit u meer weten over de bescheiden die u nodig heeft om te kunnen reizen? Bekijk het reisadvies voor verdere uitleg voor vakantiegangers. 

Sneltest of PCR-test?

Om te weten welk test u moet nemen hangt absoluut af van uw reisbestemming. Het is wel van belang dat je 5 dagen voor vertrek een afspraak maakt, omdat er dan meer testfaciliteiten beschikbaar gesteld worden. Als u een sneltest doet ontvangt u binnen 3 uur na de test te hebben afgenomen de testuitslag. Bij afname van de PCR- of NAAT-test krijgt u binnen 24 uur de uitslag aangereikt. 

Afspraak maken

De afspraken kunnen online gemaakt worden. Als u milde klachten hebt ontdekt is het van belang dat u thuis blijf en u zoveel als mogelijk van de onlinediensten gebruik maakt totdat u voor de test moet gaan. Nadat u de test al hebt gedaan is het van belang dat u thuis blijft en uzelf isoleert totdat de uitslag bekend is. We hopen natuurlijk dat het positief is. Testen is dus erg belangrijk.

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties