zonnebrand gevoelige huid

Tips voor het kiezen van de beste zonnebrand voor een gevoelige huid

Heb jij een gevoelige huidtype? Dan is het extra belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon met de juiste zonnebrand. Welke zonnebrand je het beste kunt beschermen bij een gevoelige huid is afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel geven we handige tips en advies voor het kiezen van de beste zonnebrand bij een gevoelige huid.

Het belang van zonbescherming bij een gevoelige huid

Heb je last van een beschadigde huid, acne of eczeem? Dan is goede zonbescherming extra belangrijk. De barrière van de huid is in deze gevallen beschadigd, waardoor het kwetsbaar voor de zon is. Ofwel de schadelijke UV-straling kan gemakkelijker doordringen.

Om dit te voorkomen is het essentieel om de beste zonnebrand te kopen. Op BesteKoopwijzer.nl vind je een zonnebrand test. Zo weet je zeker dat je het beste product koopt. Ook als je last hebt van een droge, geïrriteerde of gevoelige huid zijn de zonnebrandcrèmes uit deze test een goede keuze.

Welke zonnebrand is de beste bij een gevoelige huid?

Heb je last van een gevoelige huid? Dan is het belangrijk om goed te letten op de ingrediënten van de zonnebrandcrème. Bij littekens, acne of eczeem wil je de huid zo goed mogelijk beschermen, maar je wilt ook niet dat je huidproblemen verergeren na het insmeren met zonnebrand. Als je kiest voor een zonnebrand met veel onbekende en vaak onnodige ingrediënten is de kans groot dat je huidprobleem vaak erger wordt. Houd daarom rekening met onderstaande aandachtspunten.

Zonnebrand zonder parfum

Het is natuurlijk best fijn dat de crème lekker ruikt, maar het belangrijkste is een goede zonbescherming en dat je huidprobleem niet erger wordt. De toevoeging van parfum kan een huidreactie opwekken, daarom adviseren wij bij een gevoelige huid altijd te kiezen voor een zonnebrand zonder parfum.

Zonnebrand zonder alcohol

De meeste zonnebrandcrèmes met alcohol wekken een huidreactie op als je al last hebt van huidproblemen. Echter is niet elke zonnebrand met alcohol schadelijk. Dit hangt af van het soort alcohol dat in het product zitten. Sommige soorten kunnen extra huidirritatie of vochtverlies veroorzaken. Let wel: dit geldt niet voor alle zonnebrandcrèmes met alcohol. Verdiep je daarom altijd in het soort alcohol dat aan de zonnebrand is toegevoegd.

Zonnebrand zonder parabenen

Op zoek naar de beste zonnebrand voor een gevoelige huid? Dan is het aangeraden om te kiezen voor een zonnebrand dat parabenen-vrij is. Vaak wordt dit op de verpakking duidelijk aangegeven. Zonnebrandcrèmes zonder parabenen staan bekend als de beste koop voor mensen met een gevoelige huid. Parabenen worden vooral toegevoegd als conserveringsmiddel, waardoor de crème langer houdbaar is. Echter kan deze toevoeging irritatie, allergie en jeuk veroorzaken.

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties