Bali ontdekken op de scooter

Ga je op vakantie naar Bali en wil je het eiland op de leukste manier ontdekken? Dan raden we je aan om een scooter te huren. Een scooter is de makkelijkste manier om je van de ene plek naar de andere plek te verplaatsen. Je hebt geen gedoe met het continue opnieuw regelen van een taxi waarbij je er een moet vinden en iedere keer opnieuw moet afdingen. Het huren van een scooter heeft nog meer voordelen. Hieronder sommen we alle voordelen op die het huren van een scooter heeft.

Waarom je een scooter moet hebben op Bali!

 • Ten eerste heb je geen gedoe meer met afdingen. Je blijft namelijk een toerist en taxichauffeurs vragen altijd meer dan de werkelijke prijs. Na dit enkele keren gedaan te hebben zal je snel moe worden van het iedere keer weer moeten afdingen.
 • Met een taxi sta je ook vaak vast in de file. Voornamelijk op de wegen in Kuta en Seminyak sta je vaak vast in de file. Met een scooter kun je je hier gemakkelijker doorheen verplaatsen. Wachten op de taxi hoeft ook niet. Je parkeert je scooter voor het restaurants of je hotel en rijdt direct naar waar je heen wilt.
 • Een scooter is de beste manier om het eiland te verkennen. Voornamelijk wanneer je weg bent uit het drukke zuiden kun je verder op het eiland op je gemakje door de rustigere wegen rijden en waar je de wind langs je heen voelt komen. Je rijdt over de mooiste bergen, door indrukwekkende rijstvelden en ontdekt de echte lokale dorpjes op het eiland. Indien je in een taxi zit krijg je hier vaak minder van mee.
 • Het is stukken goedkoper dan de taxi. Wanneer je de juiste prijs betaalt voor het huren van een scooter dan bespaar je hier een hoop geld mee t.o.v. het regelen van een taxi. Benzine is tevens vele malen goedkoper dan de prijs in Nederland. Hieronder lees je meer over de kosten van het huren van de scooter.
 • Een goede manier om een kleurtje te krijgen! In je hemd toer jij over het eiland heen en laat de zonnestralen op je armen neerkomen.

Waar en hoe kan ik een Bali scooter huren?

Wil jij een scooter op Bali gaan huren? In alle bekende plekken kom je overal wel straataanbieders tegen die scooters verhuren. Loop bijvoorbeeld door Kuta, Seminyak, Ubud of plekken in Uluwatu heen en je ziet op verschillende locaties een bordje met ‘Rent Bike’. Hier kun je terecht om een scooter te huren. Het is gebruikelijk om af te dingen op de prijs die wordt gevraagd. De prijs hangt ook af van hoelang jij een scooter wilt huren. Wil je de scooter Bali slechts een paar dagen huren? Dan betaal je vaak 50.ooo rupiah per dag voor de scooter. Dit komt neer op circa € 3,50 per dag. Huur je een scooter voor de hele maand dan is het mogelijk om tussen de 600.000 of 1 miljoen rupiah te betalen. Daarbij is het uiteraard wel nodig om goed af te dingen.

Tips voor het rijden over Bali

Ga je voor de eerste keer een scooter huren Bali? Dan zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Hieronder hebben we een lijstje met tips gemaakt waar je rekening mee kunt houden wanneer je over het eiland heengaat met de scooter:

 • De politie op Bali is erg corrupt. Ze zijn vaak op zoek naar toeristen en proberen er geld aan te verdienen. Rijd daarom niet door een rood licht, want de politie staat vaak te wachten bij kruispunten. Daarnaast moet je een helm dragen op de scooter. Zien ze dat jij je niet aan deze regels houdt? Dan krijg je een boete die vele malen hoger is dan de boete die de lokale mensen krijgen. Dit geld steekt de politie in eigen zak. Een tip is om nooit meer dan 50.000 of 100.000 rupiah in je portemonnee te doen. De rest van je geld kun je beter in een apart vakje houden. Wanneer je toch wordt aangehouden dan kun je namelijk zeggen dat je niet meer geld bij je hebt.
 • Verder zijn er weinig verkeersregels. Het is belangrijk om je ogen goed open te houden. Er zijn geen regels, zoals verkeer van rechts gaat voor.
 • Op Bali rijdt men aan de linkerkant van de weg. Voornamelijk de eerste keer is dit even wennen, maar je zult merken dat je hier ook al erg snel aan gewend raakt.
 • In het zuiden van het eiland kom je veel tankstations tegen. In het noorden zijn er minder te vinden. In plaats van tankstations zie je langs de weg meerdere plekken met flessen waar benzine in zit. Gemiddeld betaal je per fles benzine 10.000 rupiah.
 • Koop van tevoren een simkaart met internet. Deze zijn erg goedkoop en onderweg is het daarom gemakkelijker om de weg te vinden of informatie op te zoeken.

De mooiste plekken om met de scooter heen te rijden

Wanneer je een scooter hebt dan is het nog handig om te weten waar je het beste heen kun rijden. Naar onze mening is het zuiden minder mooi om met de scooter rond te rijden. Het is hier een chaos in het verkeer en het bestaat voornamelijk uit bebouwing. Vanuit Ubud kun je gemakkelijk richting het noorden en andere plekken op Bali rijden. Hieronder benoemen we enkele hoogtepunten om heen te rijden over het eiland:

 • Op nummer 1 staat bij ons Kintamani. Dit is een vulkanische krater dat ontstaan is uit een vulkaanuitbarsting van bijna 30.000 jaar geleden. Daar binnenin is weer een vulkaan (de Batur) ontstaan. Dit gebied beschikt over een prachtige en indrukwekkende natuur om doorheen te rijden. Je kunt namelijk bovenlangs de krater over de weg rijden. Vanaf hier heb je prachtige uitzichten over het meer (Lake Batur), de vulkaan (Mount Batur) en de overige gebergten.
 • Bedegul is het gebied richting het noorden/centraal op Bali. Hier vind je drie verschillende meren: Danau Beratan, Danau Buyan en Danau Tamblingan. Dit gebied bestaat uit prachtige natuur, mooie kronkelwegen en gebergten. Het is prachtig om met een scooter boven deze meren langs te rijden. Op verschillende plekken kun je stoppen voor een hapje eten en om te genieten van de uitzichten.
 • Je kunt ook een hele dag uittrekken om de oostkust te gaan bekijken. Er zijn verschillende bezienswaardigheden langs de oostkust te vinden om te zien. Ga bijvoorbeeld naar het plaatsje Tulamben waar een schip naar de bodem van de zee is gezonken, naar het waterpaleis of het mooie strand Virgin Beach.
0 0 stemmen
Geef beoordeling