Tips reis naar Bali

5 tips om goed voorbereid op reis te gaan naar Bali

Een vakantie naar Bali geboekt? Dan wordt het tijd om je erin te verdiepen wat je allemaal voor de rijst moet regelen. Bali is een prachtige vakantiebestemming, waar je gegarandeerd helemaal tot rust zal komen. Om je goed voorbereid op reis te laten gaan hebben wij hieronder 5 handige reistips voor je op een rijtje gezet!

Leestip: Hoe lang is het vliegen naar Bali?

Tip 1. Visum of niet?

Het is belangrijk om voor je vertrek even te checken of je een visum nodig hebt. Is je reis naar Bali korter dan 30 dagen? Dan hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijg je namelijk een gratis toeristenvisum. Is je verblijf langer dan 30 dagen? Dan is het nodig om een ander soort visum aan te vragen.

Tip 2. Verzamel reisdocumenten

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om alle reisdocumenten te verzamelen en bij sommige is het handig om te checken of deze nog geldig zijn.

  • Vliegtickets (digitaal en geprint, zo heb je altijd de vliegtickets bij de hand)
  • Paspoort dat langer dan 6 maanden geldig is op de dag van aankomst in Indonesië
  • Vaccinatieboekje en vaccinatiebewijs
  • Internationaal rijbewijs
  • Pasfoto’s
  • Eventueel een visum

Tip 3. Reisvaccinaties

De kans is aanwezig dat het nodig is om je zelf door inentingen te beschermen tegen bepaalde infectieziektes. Ook zijn er op Bali veel muggen. Het is dus verstandig om je te verdiepen in mogelijke inentingen voor je reis naar Bali.

Tip 4. Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten voor je vakantie is altijd verstandig. Ook als je naar Bali gaat is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. 

Tip 5. Kleding inpaktips

Genieten op Bali van het tropische klimaat? Dan is het wel nodig om de juiste kleding mee te nemen. Het kan erg warm zijn in Bali en de luchtvochtigheid is erg hoog. Pak daarom zoveel mogelijk lichte en katoenen kleding in. Een pet of hoed mag niet ontbreken om een zonnesteek te voorkomen. Voor je reis naar Bali nog nieuwe kleding nodig? Bestel via Bespaardeals met korting bij Wehkamp!

0 0 stemmen
Geef beoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties