Eten en Drinken op Bali

Eten

In de meeste Aziatische landen wordt graag warm gegeten. En ook meerdere malen per dag. Bali is hier geen uitzondering op. Er zijn dan ook geen specifieke vaste etenstijden bij de meeste restaurants en stalletjes die eten verkopen. De meeste zaken zijn gewoon open van vroeg in de ochtend tot laat in de avond.

De Balinezen zelf eten meestal rijstgerechten. Rijst met verschillende soorten groenten en vlees. Ze kopen dit dan bij de eetstalletjes, die lokaal warung genoemd worden. Het eten is hier wel goedkoop, maar het kan geen kwaad om na te vragen bij bijvoorbeeld uw gids hoe het met de hygiŽne in dat gebied is gesteld.

De restaurants in de hotels zijn vaak wel iets duurder, maar meer gericht op de smaak van de vakantieganger. Het ligt er ook sterk aan in wat voor soort hotel u verblijft. De grotere complexen hebben meestal verschillende soorten restaurants en bieden ook vaak all-inclusive formules aan.

Drinken

IndonesiŽ is een overwegend islamitisch land, maar Bali is voornamelijk hindoestaans. Op het drinken van alcohol rust er dan ook geen taboe in Bali. Er zijn zelfs heerlijke lokale alcoholische dranken te nuttigen tijdens de vakantie. De lokale dranken zijn des te aantrekkelijk door het feit dat geÔmporteerde alcohol vrij hoog belast is, en dus niet goedkoop. Voorbeelden van lokaal bier zijn Bintang en Bali Hai. Tip: probeer ook eens de in Bali geproduceerde wijnen.